Veganska semlor

Gästrecept av Karolina Tegelaar, från Kakboken Utan Ägg och Mjölk
” Grundrecept på jävligt goda veganska semlor! Det behöver inte vara svårare än så här. Baka dina egna veganska semlor. ”
– Karolina

Receptet: Veganska semlor

4 portioner

Ingredienser

Vetedegen

Margarin 100 g
Växtmjölk 4 dl
Jäst 50 g
Strösocker 1.5 dl
Salt 0.5 tsk
Nystött kardemumma 1.5 tsk
Vetemjöl, 10-12 dl 11 dl
Matlagningsgrädde för pensling Efter smak

Montering

Köpt eller egen mandelmassa Eller mandelfri massa, se recept på båda nedan 250 g
Vatten 2 msk
Vispbar vegetabilisk grädde Se instruktioner för fast grädde, 1-2 st 1.5 st
Några droppar färskpressad citronsaft eller vinäger Efter smak
Florsocker Efter smak

Pistagemassa, mandelmassa & solrosmassa

Orostade frön eller nötter 100 g
Strösocker 1 dl
Någon matsked vatten Efter smak

Gör så här

Vetedegen

Montering

Pistagemassa, mandelmassa & solrosmassa

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 8 2023
Bloggen: Perfekta Veganska Semlor

Hej Vänner!

Här kommer nästa veckas veckomeny! Den är precis som förra veckans meny köpbar med knappen nedanför om du vill få hem rätterna till dörren, eller vill fixa en prisjämförd inköpslista!

På tisdag är det dessutom fettisdagen, så i den här veckans veckomeny slänger vi in ett bonusrecept på veganska semlor också! Smarrigt va? 😀

Bonus – Fettisdagen

Veganska semlor, rätt och slätt. Här har du recept på hur du gör dem från grunden!

Måndag – Pasta

En enkel och farligt god version med grädde istället för tomatsås. Kul vardagsvariation!

Tisdag – Mexikanskt eller Asiatiskt

En riktigt god varm couscoussallad! Om du vill göra den lite billigare, så hoppa över pistagenötterna och aprikoserna och kör bara på andra sorters nötter och russin.

Onsdag – Lillördag

Servera med potatis och rödvinssås!

Torsdag – Husman

En lyxig pytt i panna, använd valfritt vegokött!

Fredag – Fredagsmys (street food)

En mustig bönchili som serveras med ungsbakta sötpotatisar!
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!