Hej!
Tiden bara flyger, och nu har det gått en vecka till vilket innebär att det är dags för ännu ett avsnitt av Jävligt God Sommar – Jävligt Gotts helt egna lilla Youtube-matlagningsprogram! Idag lagar vi bakisbrunch i form av en massa olika knäckepizzor och blåbärspaj.
Jag har skrivit om bägge receptet förut här på bloggen (pajen, och pizzorna1 och pizzorna 2), och de är verkligen två stycken av mina egna favoritrecept. I kombo blir de dessutom en helt fantastisk bakisbrunch om man som vi här i avsnittet innan hade en stor burgarfest kvällen innan som kanske blev aningen blötare än vanligt.
Knäckepizza är verkligen guds gåva till mänskligheten. Eller kanske snarare Leksandsknäckes gåva till Sverige, för de var de som först lanserade idén i en reklamkampanj för ett par år sedan. Jag blev frälst på stört och har lagat dem like there was no tomorrow ända sen dess.
Grundtesen är enkel. Du tar en rund knäckeplatta, blandar en tomatsås av tomatpure, olivolja och kryddor som du brer på mackan istället för smör, och sen på med valfri topping. Grädda i ugnen och sen är du klar! Det tar 15 minuter, är mycket nyttigare än vanliga pizzor och minst lika gott, om inte godare!
När vi var ute och filmade det här avsnittet så gjorde jag dock tabben att använda upp halva tuben tomatpuré till hamburgarna kvällen innan. Det är därför jag spär ut såsen med vatten här i avsnittet, och använder ganska lite per pizza. Egentligen rekommenderar jag ca 1/3 tub koncentrerad tomatpure per pizza.
Här har ni också lite bilder från när vi var ute och plockade bär dagen innan. Det fanns verkligen huuuuuur mycket som helst, både smultron och blåbär. Ofantligt gott, vilket lilltjejen kunde intyga till fullo!
Vi fick tyvärr heller inga bra videobilder av det färdiga pajresultatet. Men det betyder inte att den inte blev snygg. Kolla här vettja! Smarrigt värre.
I avsnittet gjorde vi flera olika pizzor. Bland annat en med vegankorv, prästost och tomat. En med vegobiffar, rödlök och chili och en pizza bianco med rödlök, mozzarella och prästost.