Hej vänner!
Idag så släpper Djurrättsalliansen och Uppdrag Granskning en riktigt hemskt under cover reportage om kycklinguppfödning på den svenska delen av världens största avelsföretag inom kycklingbranschen Aviagen och jag är övertygad om att jag inte är den enda som blir väldigt illa berörd.
Jag själv är redan vegan, men för dig som sett det här inslaget, eller något annat inslag eller helt enkelt bara vill äta mindre kyckling så har jag här fem stycken JÄVLIGT GODA växtbaserade rätter som vanligtvis lagas med kyckling så du enkelt kan komma igång och sluta med kyckling på tallriken!
För i slutändan är det faktiskt bara en sak som gäller. Vad du äter. Och vad du äter styrs i väldigt stor utsträckning av hur enkelt och gott du upplever att det är. Så låt mig hjälpa dig med att göra det enkelt och jävligt gott att sluta med kyckling!
Det finns flera olika märken av vegokyckling som alla funkar precis lika bra i de här recpeten nedan. Oumph, Hälsans Köks filébitar, Vegetarian Butcher No Chickenbitar, Like Meat Chicken Bites och liknande är grejer jag använt mycket genom åren och borde finnas i de flesta butiker.
Fem jävligt goda kycklingrecept
En japansk klassiker där vegokyckling träs upp på små träspett och grillas a la minute med teriyakisås. Supersmarrigt med ris och grillad salladslök!
En krämig och lyxig currygryta som äts med nudlar eller med ris. Görs enkelt med rödcurrypasta och smarriga grönsaker!
En enkel och klassisk ceasarsallad med en krämig vegansk dressing och knapriga krutonger samt vegokyckling!
En maffig friterad ostronskivlingsburgare som funkar perfekt som fried chicken substitut! Hur gott som helst! Käka i burgare, i toastbröd eller med händerna med pommes!
Och sist men inte minst, en klassisk gulcurry! Så här gör jag en lite lyxigare och matigare version med vegokyckling.