Hej vänner!
Nästa helg är det påskhelgen och vi är väldigt många som redan nu börjar fundera på vad vi ska äta och hur vi ska göra det så enkelt som möjligt utan att behöva kompromissa med upplevelsen och fortfarande få en klassisk påsk! Dessutom vill vi ju gärna äta hållbart och (så klart!) växtbaserat.
Känner du som jag? Då har jag grejen för dig. En färdigpackad matkasse med allt du behöver som grund till ett grymt växtbaserat påskbord! Veganska lammfärsbiffar, gravlax, hovmästarsås, ägghalvor, inlagd sill, potatissallad och skagentoast. Jävligt gott!
Med Iboost så kan du välja att köpa hem matkassen från ICA, Mathem, Hemköp eller Willys via deras onlinehandlar, eller så kan du välja att få en prisjämförd inköpslistan från alla ovanstående samt COOP som du kan ta med till butiken för att plocka ihop din egen matkasse på plats.
I verktygen kan du välja att jämföra pris mellan de olika handlarna, du kan ta bort och lägga till både recept och produkter och du kan också välja produkter i kassen utifrån ”lägsta pris”, ”mest eko” eller ”rekommenderat” där vi packar kassen så nära det vi själva skulle ha använt som möjligt.
Så om du vill kan du välja bort den gravade moroten om du inte gillar morot, eller välja att lägga till något extra som du saknar.
Klicka hem kassen här:
JÄvligt Gotts Påskbord
Vad är påsk utan ägghalvor? Det visade sig att påsk utan ägghalvor är helt okej så länge du har det här receptet! Kombon med majonnäs, mild naturell tofu, tångcaviar, citron och rödlök blir förvånansvärt bra, och det blir ÄNNU bättre om du dessutom anstränger dig lite och köper hem svart salt, a.k.a ”kala namak” som smakar svavel, dvs samma sak som ägg smakar! Det blir verkligen pricken över i:et. Du kan beställa hem kala namak från Happy Vegan här!
En smarrig och fräsch version av det klassiska påsklammet som är betydligt mycket snällare mot lammet, och väldigt, väldigt gott! Dessa biffar är dessutom blandade med en tredjedel gröna linser så de är extra billiga för alla de som just nu har det lite extra knapert i kassan. Det smakar väldigt gott oavsett! Tro mig!
Ett av mina absoluta favoritrecept genom alla tider. En klassiker på bloggen och något du måste smaka om du inte har gjort det. Ungefär samma kombo som i ägghalvorna, men på ett annat sätt.
Det kan låta konstigt med ”gravad” morot, men tro mig. Det här blir såååå bra! Måste testas! Vi gravar inte morötterna utan bakar och picklar dem, men det spelar ingen roll. Det blir likt, och framförallt med hovmästarsås så är du 100 % hemma!
Min favoritsill. Utan tvekan! Och det visar sig att aubergine faktiskt är en riktigt riktigt bra sill. Vem hade trott det? Om du inte gillar senapssill så kör första halvan av recepet där du lägger in auberginen i sillag och strunta helt enkelt i att blanda ner senapssåsen. Men jag föredrar det så här!