Hej vänner!
Jag hoppas att allt är fint med er!
Det är snart ny vecka och det betyder ny veckomeny och ny matkasse! Jag är väldigt glad att kunna erbjuda den här funktionen på bloggen, där ni kan kan köpa hem recepten i veckomenyn direkt från hemsidan via Hemköp.se, Mathem.se eller Willys.se, eller sätta ihop en prisjämförd inköpslista som ni kan ta med i er i mobilen till ovan nämnda butiker, samt COOP och veta exakt vilka råvaror ni behöver och vad det kommer att kosta. Bra grej va?
Men, jag är nyfiken på vad ni tycker om det hela! Har ni testat funktionen? Har ni köpt hem någon matkasse via javligtgott.se ännu och vad tyckte ni om upplevelsen? Vad tycker ni om recepten än så länge? Borde jag lägga in mer utmanande, fler enkla recept? Hur ofta vill ni att ”klassiska” recept ska återkomma, typ köttfärssås, korvstroganoff och tacos?
ALLA tips och åsikter är välkomna, vi lär oss medan vi jobbar här!
Kram på er och hoppas ni får en grym vecka!
Klicka hem kassen här:
Veckomenyn v 11
Måndag – Pasta och comfort
Köttfärssås med en twist! Inspirerad av ett recept utvecklat av kocken Joel Åhlin som låg bakom nu nedlagda Agrikultur, och som jag fick smaka på ett event han lagade mat på för ett tag sedan. Kombon av oregano och muskot ger en väldigt god och mustig smak, och valnötterna ger lite härlig karaktär. Du kan beställa cashewmeetlyfärs direkt ifrån dem på order@cashewmeetly.se, eller istället välja att använda valfri annan vegofärs!
Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt
Två av mina favoritgrejer i en fantastisk kombination. Korv med bröd och vietnamesiska bahn mi baugetter! Det funkar löjligt bra. Bättre än korv, och enklare än att hålla på och marinera tofu till en bahn mi. Just do it! Och så klart, är det godast med mina och Anammas egna vegokorv!
Onsdag – Lilllördag
Mer mat med bröd, men väldigt annorlunda från föregående dag. Här använder vi ostronskivling istället för korv, och kör en mer klassisk smaksättning. Jag upptäckte Cubanos via den fantastiska filmen Chef med Jon Favreu, har du inte sett den så gör det! Och, får du inte tag på hela ostronskivlingsklasar, så gör det absolut ingenting, det blir lika gott med ostronskivling i styck.
Torsdag – Husman
En klassiker och en fantastisk matsvinnsräddare. Det funkar att använda vilket typ av vegokött/tofu/tempeh som helst, och du kan använda både kokt och rå potatis. Ett annat väldigt stort tips är att variera upp potatisen med vitkål och diverse andra rotsaker! Billigt och framförallt gott!
Fredag – Fredagsmys!
Detta recept tog jag fram inför mello som var nu i lördags, men det funkar precis lika bra som ett lite roligare sätt att äta fredagspizzan på! Toppa med precis vad du vill, och rulla ihop skär till bullar istället för att grädda pizzan som vanligt. I det här receptet valde jag att inte ha ost på pizzan, utan istället ostdip vid sidan av, men du kan göra precis som du vill!