Hej vänner!
Jag hoppas allt är fint!
Den här veckan har sprungit förbi snabbt. Jag var i Malmö och Göteborg tisdag och onsdag och den typen av resor mitt i veckan ger alltid känslan av att tiden går väldigt fort.
Den här veckans nya recept på bloggen var Ghormeh Sabzi, ett persiskt recept på en väldigt klassisk gryta med örter. Tyvärr så är ingredienserna till det lite svåra att få tag i, så jag valde att inte lägga in det i veckomenyn utan tipsar er som är intresserade av det att köpa och testa det separat! I receptet ger jag tips på hur du kan köpa de svåra ingredienserna online via olika webshops istället.
I övrigt är veckans recept en studie i klassiker! Köttfärssås med pistou, gulcurry, kebab och tacos. Goa grejer!
Klicka hem kassen här:
Veckomenyn v 11
Måndag – Pasta och comfort
Min take på den klassiska skaldjurspastan. Här får ostronskivling och norialger ersätta musslorna, och det funkar hur bra som helst! Du kan med fördel också använda shiitakesvamp om du inte hittar ostronskilving.
Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt
Veckans tacorecept är den här smarriga blomkålstacosen! Funkar så klart lika bra att köra i ugn eller steka istället för att grilla. Då behöver du heller inte krångla med att trä upp blomkålen på spett, även om det är kul!
Onsdag – Lilllördag
En av mina favoriträtter, alla kategorier, och sedan lääääänge. När jag växte upp brukade pappa göra höns med gulcurry, och jag är tacksam över att det var så enkelt att veganisera! Han brukade dock servera hönset separat från såsen, men allt blir ju godare när man blandar, eller hur?
Torsdag – Husman
Veckans husman blir köttfärsås! I det här receptet toppar jag min köttfärssås med en god pistou, en ört, citron och vitlöksröra som höjer köttfärsåsen ett par snäpp extra!
Fredag – Fredagsmys!
Sist ut i veckan kör vi kebabburgare! Ett väldigt bra exempel på att gott + gott blir jävligt gott! Använd gärna mina och Anammas vegoburgare 🙂