Hej vänner!
Jag hoppas att allt är fint med er!
Det är skolavslutningsvecka och för många börjar sommarlovet den här veckan. Min yngsta dotter fyller dessutom år, så det är full rulle här hemma med kalasande, studentskivor, sommarlovsbörjande och en massa annat gött och roligt. Den här veckans meny är (skulle jag ändå vilja säga) rätt så lovanpassad med både lite roligare grillgrejer, några enkla vardagsrätter och sedan en riktig rolig fingermat till fredagen som barnen kan vara med och laga och fylla med vad de nu vill ha!
Som vanligt kan ni klicka hem kassen som en färdig matkasse, skriva ut en inköpslista, eller helt enkelt bara inspireras!
Kram på er och hoppas ni får en grym vecka!
Klicka hem kassen här:
Veckomenyn v 24
Måndag – Pasta och comfort
Köttfärssås med en twist! Inspirerad av ett recept utvecklat av kocken Joel Åhlin som låg bakom nu nedlagda Agrikultur, och som jag fick smaka på ett event han lagade mat på för ett tag sedan. Kombon av oregano och muskot ger en väldigt god och mustig smak, och valnötterna ger lite härlig karaktär. Du kan beställa cashewmeetlyfärs från Happy Vegan, eller komma förbi ChouChou om du bor i Stockholm och köpa den i restaurangen.
Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt
Två av mina favoritgrejer i en fantastisk kombination. Korv med bröd och vietnamesiska bahn mi baugetter! Det funkar löjligt bra. Bättre än korv, och enklare än att hålla på och marinera tofu till en bahn mi. Just do it! Och så klart, är det godast med mina och Anammas egna vegokorv!
Onsdag – Lilllördag
Mer mat med bröd, men väldigt annorlunda från föregående dag. Här använder vi ostronskivling istället för korv, och kör en mer klassisk smaksättning. Jag upptäckte Cubanos via den fantastiska filmen Chef med Jon Favreu, har du inte sett den så gör det! Och, får du inte tag på hela ostronskivlingsklasar, så gör det absolut ingenting, det blir lika gott med ostronskivling i styck.
Torsdag – Husman
En klassiker och en fantastisk matsvinnsräddare. Det funkar att använda vilket typ av vegokött/tofu/tempeh som helst, och du kan använda både kokt och rå potatis. Ett annat väldigt stort tips är att variera upp potatisen med vitkål och diverse andra rotsaker! Billigt och framförallt gott!
Fredag – Fredagsmys!
Det här receptet utvecklade jag som fingermat till Mello, men det funkar precis lika bra som ett lite roligare sätt att äta fredagspizzan på! Toppa med precis vad du vill, och rulla ihop skär till bullar istället för att grädda pizzan som vanligt. I det här receptet valde jag att inte ha ost på pizzan, utan istället ostdip vid sidan av, men du kan göra precis som du vill!