Hej!
Äntligen! Så känns det verkligen 😀 Jag har suttit och hållit på de här recepten i två månader nu och det har verkligen kliat i fingrarna på mig att få visa upp dem för er. Ett par utav dem är förbättrade versioner på recept jag redan lagat, men de flesta är helt nya och jävligt goda varianter på klassiska festivalrätter som jag vill använda för att inspirera till en hållbarare och jävligt mycket godare festivalsommar i sommar!
Först ut är min egna helt växtbaserade kebabtallrik. Komplett med både röd och vit sås, och absolut zero procent kompromissande med smak eller svullighet (två av mina favoritord!). Jag har inspirerats i kryddningen av kebabspetten från bästa Zeinas Kitchen, men här istället valt att marinera naturell oumph som jag sedan ugnsgrillat på spett istället för att göra färskebab som hon gjorde. Resultatet både ser totalt fierce ut och smakar helt himmelskt tillsammans med egengjorda pommes, vitlökssås, chilisås kryddad med tabasco och en massa odressade grönsaker. Självklart går allt fingemang att cramma in i ett pitabröd och käka med händerna också. Det enda jag har skippat från ”originalet” är de inlagda jalapenosarna, jag har aldrig riktigt förstått mig på dem…
Om ni inte genast går hem och testar detta så kommer jag aldrig att förlåta er. Det här receptet har på riktigt revolutionerat mitt liv, nu förväntar jag mig bara att varenda kebabhak ska sno det och börja servera det brevid sina köttklubbor, inte bara på festivaler utan också runt om på landets alla pizzerior och grillkiosker.
Men vi kan börja med att göra det hemma hos oss så klart!
Vegansk kebabtallrik – Jävligt Gott Festivalkäk!
DELA INLÄGGET
Relaterade taggar:Teman
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
8 Kommentarer
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer