fbpx

Veganska tapas

img_3119
Hej!
Hoppas att allt är fint med er! Själv sitter jag hemma i fåtöljen och försöker att inte studsa av överskottsenergi. Det händer så jävla mycket grejer just nu så jag nästan håller på att bli knäpp, men jag måste försöka behålla fokus så jag faktiskt lyckas leverera på allt också. Vänta bara tills jag kan berätta om allt! Ni kommer knappt tro mig om jag skulle berätta om allt jag har på gång.. Well well. Det var inte det ni kom hit för, som de sa i Glenn Killing i Manegen. Ni kom för tapas!
Jag har känt mig ganska förundrad en längre tid över att det finns så dåligt utbud av vegantapas här i Stockholm. Rimligtvis borde väl tapas vara något som lämpar sig särdeles väl för att veganiseras? Det är ju enkla små rätter med bara att fåtal ingredienser där varje råvara får stå för sig själv. Superlätt att göra goda veganvarianter (tycker jag iaf), men trots det är nästan alla tapasställen jag någonsin varit på fyllda med charkuterier, skaldjur och framförallt OST. OST OST OST. Vart man än går så är de dessa rackarns ostbitar som serveras så fort det ska handla om vegotapas. Fantasilöst tycker jag.
img_3120
Så, igår när min bror och en av hans bästa polare (för övrigt också en ruggigt cool och trevlig person!) var på besök så passade jag på att svänga ihop ett gäng veganska tapas. Bara för att jag kunde typ. Och för att jag varit väldigt sugen på att göra detta i typ flera veckor. Det kommer nog fler inlägg med ännu fler tapasförslag, men här har ni sju stycken att börja med!
Och jo – jag har ett annat inlägg med lakto-ovo-vegetariska tapas som jag skrev för några år sedan. Där hittar ni recept på supersmarriga Patatas Bravas och vegoköttbullar i spansk tomatsås (byt ut ägget mot 1,5 msk potatismjöl och lite vatten). Här hittar ni recept på en veganmajonnäs som med lite vitlök i blir en supergod aioli.
Ät allt med en massa gott bröd, öl och vin efter smak och tycke. Vi drack alkoholfri öl. Viva vardagen!
img_3101

Vegansk potatisterrin, tortillastyle, 6-8 små bitar

img_3104

img_3086

img_3078

(OBS Det här receptet funkar också jättebra med vegochorizo! Gör på samma sätt som med svampen men med skivad korv)

img_3085

img_3077
img_3116

img_3084

img_3083
img_3121

DELA INLÄGGET

Recept från inlägget

Perfekt förrätt till påsk! - I betalt samarbete med Stoneleigh
med tångcaviar, fänkål och dill
Med Eleplant och Lönnsirap!
Med den ljuvliga paprikaröran Muhammara
Med klassisk burgardressing och coleslaw. Gjorda på grillen! Känd från Godare!
kinesiska nudlar med sichuanpeppar och vegofärs
Fössta tossdsan i mass
med hemmagjorda skorpor och mandelkräm
med choklad och chipotle
Med hemmagjord ketchup, egen ostsås, fejkonchutney och Real Burgarbröd!
Indiska grönsaksbollar i kryddig tomatsås
Den perfekta rätten för en romantisk middag!
Enkelt och jävligt gott! Blir det bättre?
Steg för steg instruktioner!
Från Maryam Madaresis kurs i persisk vegomatlagning
Smarrig förrätt - I betalt samarbete med Stoneleigh
Efter konstens alla regler
Efter konstens alla regler
Med formbar färs, kryddade med ingefära, apelsin och rosmarin
Galet goda baos med kinesiska smaker
Med stekta trattkantareller, och Korvbrödsbagarns Potato Buns
från Godare!
Heta nudlar med chiliolja och jordnötsås
Från restaurang ChouChou
Med soltorkad tomatcreme, fejkonchutney och klassisk burgardressing
Pasta med tomatsås och galna mängder vitlök
Gjorda på 100 % räddade cashewäpplen
Med Vegoumi - växtbaserat alternativ till halloumi
Med chipotlehummus och guacamole
Med Eleplant - Som smör på alla sätt. Förutom ett.
På rotselleri, bakat äpple, kikärtor och misopasta.
En enkel och smarrig efterrätt!
En ljus sockerkaka med citronmak som är både enkel och god. I Italien används gärna enkel glasyr och strössel på denna påskkaka.
Sega, kladdiga brownies med massor av chokladsmak!
Två fantastiska veganska varianter av tjocka belgiska våfflor, beroende på om du vill baka med bakpulver eller jäst
Ljuvliga belgiska karamelliserade våfflor från Liège!
Frasvåfflor och mjuka våfflor i vegansk tappning - dessutom en glutenfri frasvåffla!
En fantastisk citronkaka med mycket smak där citronskalet mixas ner i kaksmeten
Lax-ish snittar med solrosfrökräm och kapris
med grön ärtröra, wasabi och tångrom
Sött, salt & fett
En glutenfri succétårta som är perfekt till påskbuffén!
Karolinas nya recept gör det möjligt att föra fantasifulla biskvier till påsk
Lär dig baka britternas mest älskade påskbröd - hot cross buns!
En underbart god middag!
Superfräsch & smakrik
Med sojamarinerad kålsallad, picklad rödlök, salladslök och aioli
Använd kakrester (eller inte) för att göra dammsugare själv!
Söt & salt
Ett enkelt recept med färdig pajdeg och växtbaserad mozzarella
Klassiska amerikanska kakor
Stora sega havrecookies
En extra saftig morotskaka med syrlig philadelphiafrosting
Piffa upp denna pasta med TRE enkla knep
En uppskattad förrätt när du har något att fira!
Krispig vegansk råraka – perfekt till bubblet!
Dadelbollar som smakar morotskaka – perfekta som mellanmål.
Värmande soppa med ett litet sting.
Ljuvliga veganska havre- och bovetevåfflor som är både perfekta som frukost för hela familjen eller som fika till kaffet.
Super saftiga och otroligt goda!
Det perfekta veganska middagstipset!
Ett pannkakstårtsberg fylld av smarriga godsaker!
Ett kanon recept att introducera pumpa för familjen.
Gästrecept av Karolina Tegelaar, från Kakboken Utan Ägg och Mjölk
Grundrecept från boken Jävligt God Vegomat
med korngryn och gulcurry
Från min bok Jävligt God Vegomat
Superenkel och rolig vardagsrätt med vegonuggets
Lyxig huvudrätt, perfekt till nyår!
Ett smarrigt, enkelt och klimatsmart alternativ till inlagd sill!
precis som originalet!
Enkla smashburgare på svensk baljväxtfärs
En snabb och jävligt god köttfärssås på svensk baljväxtfärs
med gräddsås och rårörda lingon
Med Juicy Marbles filé
och enkel grekisk sallad, serverad i liba eller pitabröd
med ranchdressing och picklad rödkål
Med tabascomajs och burnt ends!
med sojastekta svarta bönor
med Hooked Foods Salmonish
med mynta, vitlök och citron
med hovmästarssås!
Grillad på Weber Lumin Elgrill!
med champagne!
En persisk klassiker!
Perfekt till mellomyset!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x