fbpx

Fem jävligt goda TV-snacks

Perfekt till Superbowl eller Mello!

Hej!

På söndag är det dags för Superbowl, vilket även om det inte kanske är det största sporteventet i Sverige (jag förstår mig verkligen inte på amerikansk fotboll) ändå är ett kulturellt fenomen som många trots allt sitter uppe och nattsuddar för att kolla på.

Dessutom har ju Mello dragit igång och åtminstone det är något som vi kollar på slaviskt här hemma med en 10 årig dotter i hushållet (Team Dotter!).

Och vem skulle jag vara om jag inte hjälpte er att käka jävligt gott till TV myset? Inte Jävligt Gott Gustav i alla fall!

Här är några av mina favoritrecept från bloggen som ni verkligen måste testa!

Grundrecept från boken Jävligt God Vegomat

Ja det säger sig självt – den ultimata amerikanska comfort fooden! Om det nu ens är ett ord. Men vad fan. Med mitt recept så får du garanterat en jävligt god växtbaserad grillad ostmacka!

med vegansk ostsås, gurka och tacofärs

Galet goda krispiga quesadillas som fylls med nachos och växtbaserad ostsås, kryddigt vegokött och gurka! Vill du göra det enkelt för dig själv så använd vanlig vegofärs och valfri vegoost!

Amerikansk/mexikansk ostdip gjord på cashewnötter och näringsjäst!

Queso dip är ostsås på steroider, inspirerat av texmex köket där den amerikanska dekandensen med en skål fylld av smält ost kombineras med mexikanska smaker av koriander, lime, chili och tomat. Här i en hälsosammare men lika god version gjord på cashewnötter istället för ost!

med hotsauce!

Southern fried chicken är ju en ikonisk rätt som inte minst KFC populariserade runt om i världen. Bra då att det går att göra hållbarare och snällare, men minst lika goda versioner med tofu istället för kyckling! Smaken sitter ju ändå mestadels i den superkrispiga paneringen!

med vegansk raitasås

Indiska små munsbitar med friterad lök och färska örter som verkligen exploderar i munnen på en! Servera med jordnötssås, en fräsch raita eller en mustig vitlökssås!

Ha det bäst!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Grundrecept från boken Jävligt God Vegomat
Amerikansk/mexikansk ostdip gjord på cashewnötter och näringsjäst!
med vegansk ostsås, gurka och tacofärs
med hotsauce!
med vegansk raitasås
Relaterade taggar:Festmat, Receptsamlingar, Vegansk mat

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!