fbpx

Veganska lammfärsbiffar

med mynta, vitlök och citron
” Veganska ”lammfärs”biffar utblandade med kokta gröna linser och jävligt goda! Kryddade med mynta, vitlök och citron. ”
– Gustav

Receptet: Veganska lammfärsbiffar

8 portioner

Ingredienser

Veganska lammfärsbiffar

Formbar vegofärs 500 g
Gröna linser 1.5 dl
Grönsaksfond 3 msk
Japansk sojasås 1 msk
Rödlök 1 st
Vitlöksklyftor 3 msk
Kinesisk sojasås 2 tsk
Timjan, torkad 4 tsk
Oregano, torkad 2 msk
Mynta, kruka 1 st
Citron, skalet 1 st
Olivolja 2 msk
Svartpeppar Efter smak

Gör så här

Veganska lammfärsbiffar

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Jävligt Gotts påskkasse - beställ hem!

Hej vänner!

Nästa helg är det påskhelgen och vi är väldigt många som redan nu börjar fundera på vad vi ska äta och hur vi ska göra det så enkelt som möjligt utan att behöva kompromissa med upplevelsen och fortfarande få en klassisk påsk! Dessutom vill vi ju gärna äta hållbart och (så klart!) växtbaserat.

Känner du som jag? Då har jag grejen för dig. En färdigpackad matkasse med allt du behöver som grund till ett grymt växtbaserat påskbord! Veganska lammfärsbiffar, gravlax, hovmästarsås, ägghalvor, inlagd sill, potatissallad och skagentoast. Jävligt gott!

Med Iboost så kan du välja att köpa hem matkassen från ICA, Mathem, Hemköp eller Willys via deras onlinehandlar, eller så kan du välja att få en prisjämförd inköpslistan från alla ovanstående samt COOP som du kan ta med till butiken för att plocka ihop din egen matkasse på plats.

I verktygen kan du välja att jämföra pris mellan de olika handlarna, du kan ta bort och lägga till både recept och produkter och du kan också välja produkter i kassen utifrån ”lägsta pris”, ”mest eko” eller ”rekommenderat” där vi packar kassen så nära det vi själva skulle ha använt som möjligt.

Så om du vill kan du välja bort den gravade moroten om du inte gillar morot, eller välja att lägga till något extra som du saknar.

Klicka hem kassen här:

JÄvligt Gotts Påskbord

tofu med majonnäs smaksatt med svart salt

Vad är påsk utan ägghalvor? Det visade sig att påsk utan ägghalvor är helt okej så länge du har det här receptet! Kombon med majonnäs, mild naturell tofu, tångcaviar, citron och rödlök blir förvånansvärt bra, och det blir ÄNNU bättre om du dessutom anstränger dig lite och köper hem svart salt, a.k.a ”kala namak” som smakar svavel, dvs samma sak som ägg smakar! Det blir verkligen pricken över i:et. Du kan beställa hem kala namak från Happy Vegan här!

med mynta, vitlök och citron

En smarrig och fräsch version av det klassiska påsklammet som är betydligt mycket snällare mot lammet, och väldigt, väldigt gott! Dessa biffar är dessutom blandade med en tredjedel gröna linser så de är extra billiga för alla de som just nu har det lite extra knapert i kassan. Det smakar väldigt gott oavsett! Tro mig!

med tångcaviar, fänkål och dill

Ett av mina absoluta favoritrecept genom alla tider. En klassiker på bloggen och något du måste smaka om du inte har gjort det. Ungefär samma kombo som i ägghalvorna, men på ett annat sätt.

med hovmästarssås!

Det kan låta konstigt med ”gravad” morot, men tro mig. Det här blir såååå bra! Måste testas! Vi gravar inte morötterna utan bakar och picklar dem, men det spelar ingen roll. Det blir likt, och framförallt med hovmästarsås så är du 100 % hemma!

med Amanda Lind!

Min favoritsill. Utan tvekan! Och det visar sig att aubergine faktiskt är en riktigt riktigt bra sill. Vem hade trott det? Om du inte gillar senapssill så kör första halvan av recepet där du lägger in auberginen i sillag och strunta helt enkelt i att blanda ner senapssåsen. Men jag föredrar det så här!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!