fbpx

Fyra smarriga recept med Cashewmeetly

Yakitorispett, rödcurrynudlar, ceasarsallad, fried chickenburgare och gulcurry med ris.

Hej vänner!

dag är det veganska världsdagen och jag vill ta tillfället i akt att lyfta en av mina absoluta favorit produkter Cashewmeetly! Det är ett litet bolag från Leksand i Dalarna som drivs en Linnea Falkinger, en eldsjäl med ena foten fast förankrad i den senegalesiska myllan som tar vara på något så otippat som cashewäpplet som cashewnötterna växer på och gör dem till mat istället för matsvinn. 

Visste ni att det faktiskt VARJE ENSKILD CASHEWNÖT alltså också finns ett fullt ätbart cashewäpple som i 99 % av fallen bara slängs? Nå, inte nu längre! Nytt är att cashewmeetly nu har sin egen webshop uppe där du enkelt kan beställa produkterna själv OCH att de nu både är eko och @fairtradese märkta! Hur bra är inte det? Att de är både eko Fairtrade innebär att de dels odlas utan dåliga bekämpningsmedel, men också att odlarna garanterat får en större intäkt för sitt arbete och att de har schyssta förutsättningar. Vilket ju är grymt!

Här nedanför hittar ni fyra stycken jävligt goda recept med cashewmeetlys cashewäpplen som jag tog fram förra året. De funkar extra bra med rätter som är lite sötsyrliga till att börja med, så exempelvis japansk mat, mexikansk mat och svensk husman funkar allesammans jättebra med cashewmeetly!

En stor rolig nyhet förutom att de nu också är fairtrade märkta är att de har öppnat sin egen webshop där du kan köpa cashewmeetlys produkter! Så hittar du inte i din lokala matbutik kan du enkelt beställa dem här istället:

Fyra jävligt goda recept med cashewmeetly

En svensk husmansklassiker med en twist! Cashewäpplets sötma funkar perfekt med den lite lätt söta viltskavsgrytan där lingonen balanserar det hela perfekt. Måste testas!

med Cashewmeetly

En take på den klassiska gatumaten från mexico, där mellanösterns kebabspett möter mexikos chilis och kryddor. Serveras vanligtvis med grillad ananas, och kombon med de heta och rökiga smakerna tillsammans med cashewäpplet blir toppen!

med cashewmeetly

En favorit från sushirestaurangerna. Yakiniku är vanligtvis strimlad biff som serveras med en teriyakisås, men det funkar hur bra som helst med cashewäpple också. Missa inte vitkålssalladen också!

och Cashewmeetly

Sist ut har vi en mustig chiligryta med choklad! Åter igen är det de heta, syrliga och söta smakerna som passar sjukt bra med cashewäpplet. Servera med ris eller bröd, eller varför inte bara nachos?

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

och Cashewmeetly
med Cashewmeetly
med cashewmeetly
Relaterade taggar:Media, Menyer, Temakasse, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!