fbpx

Har du testat Hooked Foods nya växtbaserade produkter?

Hooked Foods lanserar växtbaserade kyckling- och havsinspirerade smaker – hållbara och smakrika alternativ hos ICA och Coop.
Foto: @hookedfoods

Svenska startupen Hooked Foods driver utvecklingen av växtbaserad mat framåt och lanserar inte bara nya havsinspirerade produkter utan går också in i en helt ny kategori: växtbaserad kyckling. Företaget introducerade dessa smakrika nyheter i oktober 2024, och du hittar dem nu på hyllorna hos ICA Gruppen och Coop Sverige. Har du hunnit prova dem än?

Utvecklade med konsumenterna i fokus

Hooked Foods skapade sina nya produkter efter att noggrant ha lyssnat på både konsumenter och samarbetspartners inom handeln. Genom detta arbete kunde företaget identifiera vad kunderna verkligen önskade: alternativ som kombinerar hållbarhet, smak och näring på ett innovativt sätt.

“Marknaden förändras ständigt,” säger VD Tom Johansson. “Vi ser det som vårt ansvar att utvecklas tillsammans med den. Därför har vi valt att vara både öppensinnade och lyhörda. På så sätt har vi kunnat skapa produkter som inte bara möter behov utan också överträffar förväntningar.”

Det nya sortimentet innehåller smakrika, proteinrika bitar med inspiration från kyckling, växtbaserade filéer som fungerar som ett alternativ till kycklingfilé, och tunna bitar med smaker som påminner om tonfisk eller rökig lax. Därmed finns det något för alla, oavsett preferens.

Foto: @hookedfoods
Ny design som matchar deras vision

Utöver produkterna har Hooked Foods också tagit fram en uppdaterad förpackningsdesign. För att göra det enklare för konsumenter att förstå och känna sig trygga med sina val har förpackningarna tydliga produktbilder, enkel och tydlig märkning samt ett fokus på hållbarhet och lokala råvaror. Dessutom speglar designen företagets värderingar och ambitioner. Allt detta hjälper dig att fatta medvetna beslut som är bra för både dig själv och planeten.

Ett arv av hållbar och god innovation

Sedan starten 2019 har Hooked Foods varit en pionjär inom växtbaserade skaldjur. Företaget började med växtbaserad lax, fiskpinnar och tonfiskinspirerade spreads. Därefter expanderade de till detaljhandeln 2022. Efterfrågan sköt snabbt i höjden, vilket resulterade i imponerande tillväxt.

Nu breddar företaget sitt sortiment ytterligare genom att inkludera växtbaserad kyckling. Samtidigt fortsätter de att leverera hållbara och innovativa produkter som uppskattas av både konsumenter och samarbetspartners.

En satsning på framtiden

För att växa och nå ännu fler kunder samlade Hooked Foods in över 6 miljoner SEK genom crowdfunding. Dessutom säkrade företaget ytterligare 5 miljoner euro från investerare som Brightly Ventures och Veg Capital. Med dessa resurser har företaget inte bara skalat upp produktionen, utan också börjat expandera till nya marknader som Tyskland.

“Vår anpassningsförmåga är vår största styrka,” säger Johansson. “Därför är vi väldigt spända på att se hur våra nya produkter tas emot och hur de kan forma framtiden för växtbaserad mat.”

Har du tagit steget än?

Hooked Foods fortsätter sin mission att göra hållbar mat både tillgänglig och god för alla. Deras nya produkter, med kyckling- och havsinspirerade smaker, finns nu hos ICA och Coop.

Så, har du testat dem än? Om inte, är det dags att smaka och upptäcka varför Hooked Foods ligger i framkant inom den växtbaserade matvärlden.

Efter att du provat Hooked Foods nya produkter kan du också utforska mina smakrika recept som använder Hooked Toonish och Salmoonish. Upptäck hur enkelt och gott det är att laga hållbara och växtbaserade måltider hemma!

Du hittar recepten här: ChouChous veganska laxpasta, Bakpotatis med vegansk tonfiskröra och Toonishrullen!

DELA INLÄGGET

Recept från inlägget

Med den ljuvliga paprikaröran Muhammara
Med klassisk burgardressing och coleslaw. Gjorda på grillen! Känd från Godare!
kinesiska nudlar med sichuanpeppar och vegofärs
Fössta tossdsan i mass
med hemmagjorda skorpor och mandelkräm
med choklad och chipotle
Med hemmagjord ketchup, egen ostsås, fejkonchutney och Real Burgarbröd!
Indiska grönsaksbollar i kryddig tomatsås
Den perfekta rätten för en romantisk middag!
Enkelt och jävligt gott! Blir det bättre?
Steg för steg instruktioner!
Från Maryam Madaresis kurs i persisk vegomatlagning
Efter konstens alla regler
Efter konstens alla regler
Med formbar färs, kryddade med ingefära, apelsin och rosmarin
Galet goda baos med kinesiska smaker
Med stekta trattkantareller, och Korvbrödsbagarns Potato Buns
från Godare!
Heta nudlar med chiliolja och jordnötsås
Från restaurang ChouChou
Med soltorkad tomatcreme, fejkonchutney och klassisk burgardressing
Pasta med tomatsås och galna mängder vitlök
Gjorda på 100 % räddade cashewäpplen
Med Vegoumi - växtbaserat alternativ till halloumi
Med chipotlehummus och guacamole
Med Eleplant - Som smör på alla sätt. Förutom ett.
På rotselleri, bakat äpple, kikärtor och misopasta.
En enkel och smarrig efterrätt!
En ljus sockerkaka med citronmak som är både enkel och god. I Italien används gärna enkel glasyr och strössel på denna påskkaka.
Sega, kladdiga brownies med massor av chokladsmak!
Två fantastiska veganska varianter av tjocka belgiska våfflor, beroende på om du vill baka med bakpulver eller jäst
Ljuvliga belgiska karamelliserade våfflor från Liège!
Frasvåfflor och mjuka våfflor i vegansk tappning - dessutom en glutenfri frasvåffla!
En fantastisk citronkaka med mycket smak där citronskalet mixas ner i kaksmeten
Lax-ish snittar med solrosfrökräm och kapris
med grön ärtröra, wasabi och tångrom
Sött, salt & fett
En glutenfri succétårta som är perfekt till påskbuffén!
Karolinas nya recept gör det möjligt att föra fantasifulla biskvier till påsk
Lär dig baka britternas mest älskade påskbröd - hot cross buns!
En underbart god middag!
Superfräsch & smakrik
Med sojamarinerad kålsallad, picklad rödlök, salladslök och aioli
Använd kakrester (eller inte) för att göra dammsugare själv!
Söt & salt
Ett enkelt recept med färdig pajdeg och växtbaserad mozzarella
Klassiska amerikanska kakor
Stora sega havrecookies
En extra saftig morotskaka med syrlig philadelphiafrosting
Piffa upp denna pasta med TRE enkla knep
En uppskattad förrätt när du har något att fira!
Krispig vegansk råraka – perfekt till bubblet!
Dadelbollar som smakar morotskaka – perfekta som mellanmål.
Värmande soppa med ett litet sting.
Ljuvliga veganska havre- och bovetevåfflor som är både perfekta som frukost för hela familjen eller som fika till kaffet.
Super saftiga och otroligt goda!
Det perfekta veganska middagstipset!
Ett pannkakstårtsberg fylld av smarriga godsaker!
Ett kanon recept att introducera pumpa för familjen.
Gästrecept av Karolina Tegelaar, från Kakboken Utan Ägg och Mjölk
Grundrecept från boken Jävligt God Vegomat
med korngryn och gulcurry
Från min bok Jävligt God Vegomat
Superenkel och rolig vardagsrätt med vegonuggets
Lyxig huvudrätt, perfekt till nyår!
Perfekt till nyår!
Ett smarrigt, enkelt och klimatsmart alternativ till inlagd sill!
precis som originalet!
Enkla smashburgare på svensk baljväxtfärs
En snabb och jävligt god köttfärssås på svensk baljväxtfärs
med gräddsås och rårörda lingon
Med Juicy Marbles filé
och enkel grekisk sallad, serverad i liba eller pitabröd
med ranchdressing och picklad rödkål
Med tabascomajs och burnt ends!
med sojastekta svarta bönor
med Hooked Foods Salmonish
med mynta, vitlök och citron
med hovmästarssås!
Grillad på Weber Lumin Elgrill!
med champagne!
En persisk klassiker!
Perfekt till mellomyset!
Gjord på cashewmeetlyfärs!
Gjord på cashewmeetlyfärs!
Relaterade taggar:Nyheter

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x