fbpx

Polskt på Café Piastowska

Tanken var att Niklas och jag skulle ha käkat på Lao Wai, en omtalad helvegetarisk kinesrestaurang, men den var fullbokad. Efter ett misslyckat försök till att vänta ut ett ledigt bord gav vi upp och strosade vidare och hamnade på vad som mycket väl kan räknas som en av de mest spejsade restaurangupplevelserna jag haft so far. Café Piastowska.
Tänk er en inredning som ligger någonstans emellan Greve Vlads sovrum och en östeuropeisk taverna pyntat från topp till tå med artonhundratalsromantiska tavlor, gobelänger och annat krimskrams. Husmor själv, ett 1,5 meter stort vithårigt russin med mer rustik charm än Queen Elisabeth övervakar servicen och ser till att maten serveras till gästernas belåtenhet.

Servitrisen gav ett aningen virrigt men mycket charmigt intryck när hon lite småbesviken informerade oss om att den vegetariska soppan inte alls var lika bra som långkoket på benmärg och rödbetor de annars serverade och försökte gång på gång pracka på oss det hon ansåg vara rätt val från köket. Det blev inte någon märgsoppa, men vi satte glatt tänderna i de polska pirogerna ”som är mycket polska, de finns på varje restaurang” och efterrätten ”en nötmassa som är mycket bra för lungorna”. Niklas mindes ”Piastowianka”, någonting som liknade ostsprängda röstis kallade ”plasec” med gräddstuvad champinjonsås och surkål från sitt förra besök vilket fick komplettera vår trerättersintroduktion för två i det polska köket.

Och vilken introduktion det blev! Helt fantastiskt gott. Framförallt ”Piastowianka” var en en upplevelse utöver det vanliga. Mustigt, smakrikt och för en svennebanan som mig, en uppfriskande ovanlig take på husmanskost.

Hit måste ni gå. Basta.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!