fbpx

Billig veganmat

Så överlever du fattiga januari!

Juldagarna är över och du har mindre pengar kvar i plånboken än vad du räknat med. Januari anses som den fattigaste månaden på året och det kan ibland kännas svårt att få ihop livspusslet. I detta inlägg har jag därför samlat billiga veganska maträtter som hjälper dig genom årets fattigaste månad!

Vegansk pytt i panna

Har du rester från julmaten? Bra då passar det perfekt att slänga ihop en pytt i panna! Ta de överblivna vegokorvarna från julbordet och använd de istället för tofun och sojan i receptet! Prydnadsgrönkålen på julbordet kommer till användningen i denna pytt i panna med!

Minestronesoppa

Detta är ett superbra och enkelt recept för att koka soppa på en spik. Väldigt lite grönsaker, lite pasta, buljong och tomatpuré blir snabbt och gott en värmande soppa!

PASTA ARRABIATA MED ROSTADE NÖTTER & SOLROSPARMESAN

Efter julledigheterna kan det vara gott att äta lite annat än julmat. Det här är en enkel och matig pasta som du står dig på nu när jobbdagarna drar igång. Toppa med vilka nötter du än har hemma efter jul och exempelvis solrosfrön.

VEGANSKA RAGGMUNKAR MED FAKEON OCH RÅRÖRDA LINGON

Har du potatis kvar i kylen efter jul är raggmunk en enkel och billig maträtt som går att slänga ihop, du behöver inte ha fejkon till om du inte har tofu hemma.

VEGANSKA ENCHILADAS PÅ KNORRS FÄRDIGA VEGO CHILI SIN CARNE

Istället för att använda avokado i guacamolen har jag använd mig av svenska ärtor. Det är både billigare och snällare för klimatet.

VEGANSK FRANSK LÖKSOPPA

Den klassiska löksoppan! Supergod och passar bra till de kalla januaridagarna. Har du lite vitt vin över från jul och nyår passat det perfekt som smaksättare i soppan.

INDISK LINSGRYTA MED BLOMKÅL

Denna mina vänner är den perfekta grytan för storkok! Enkel att laga och sköter sig själv på spisen! Du kan självklart använda alla kryddorna i receptet men har du bara gulcurry hemma räcker det bra det med. Samma sak gäller grönsakerna, ta det du har hemma.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

grym matsvinnsräddare!
med rostade nötter & solrosparmesan
med vegansk ost och timjan
med Knorrs Vego Chili Sin Carne
Värmande gryta som räcker till många
enkel tomatsoppa gjord på rester
med fejkon och rårörda lingon
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!