Jag har tagit sommarlov. Fem veckor ifrån allt vad jobb, krav, stress och storstadsliv heter. Det innebär också att jag kommer att vara ganska bedrövlig på att uppdatera den här bloggen de närmsta veckorna. Mat lagar jag så klart så det kommer att finnas en hel del goda grejer att ta del av här framöver, men det kanske uppdateras ganska sporadiskt. Tålamod;)
Men, tills dess att andan faller på igen så får ni hålla till godo med det här små smakbitarna. Vi firade en härligt ironisk amerikansk nationaldag den fjärde juli och brassade på med amerikansk öl, hamburgare och pommes frites i solskenet. Jag struntade faktiskt i att fota resultatet så därför får ni istället njuta av en bild på den fantastiska plats jag tillbringar mina dagar på. Det där är havet.:D
Receptet på hamburgarna får vänta, jag var inte helt nöjd med dem den här gången så ni får istället mitt recept på hemmagjord barbequesås och (o)äkta BigMacdressing som jag nallat från Top Secret Recepies.
Hemmagjord barbequesås
1 burk hackade tomater á 400 g
2 dl vatten
2 msk rödvinsvinäger
1 msk kinesisk soja
3 msk ketchup
1-2 torkade och rökta chipotlechilis
1 gul lök hackad
3 klyftor vitlök hackad
1 tsk torkad oregano
1/3 tsk spiskummin
1 lagerblad
2 msk olivolja
1/2 dl färsk koriander hackad
Salt och svartpeppar
Hacka lök, vitlök och chili. 1 chili om du bara vill ha smak, 2 om du vill ha det starkt. Bryn i olivolja i ca 10 minuter i en liten gryta eller tjockbottnad kastrull. Häll i alla ingredienser förutom koriander och låt koka utan lock i ca 1 timme så att det reduceras ner till en tjock sås. Om det börjar bli för tjockt späd med mer vatten eller koka under lock. Smaka av med salt och peppar och klipp ner koriander. Låt stå i 10 minuter och dra innan servering. Kan serveras varm, kall och ljummen till grillat, pommes frites eller istället för ketchup på hamburgare.
(o)Äkta Bigmacdressing
1,5 dl majonnäs
4 msk hackad smörgåsgurka (ättikgurka)
2 msk ”French dressing” (en amerikansk variant som är svår att hitta i svenska butiker, jag blandade en vanlig vinägrett som var kvar sedan gårdagen med ketchup, det funkade fint)
1 msk finhackad silverlök (alt. gul lök)
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1 nypa salt
Hacka gurkan och löken fint. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Ställ in i kylskåpet minst en timme så att smakerna blandar sig, om inte så kommer löken att vara för stark.
Helt sjukt lik orginalet faktiskt. Mkt gott!