fbpx

Tre ruggigt goda toppings

till korv med bröd

Hej!

Hoppas allt är fint med er! För två veckor sedan skrev jag ju om Peas of Heavens nya veganska chorizo de kommit ut med, men då använde jag den till en gryta. Och ärligt talat. korvens absolut mesta och bästa plats är ju trots allt i ett bröd. Så nu när det är dags att snacka lite om Peas of heavens nya, riktigt smarriga bratwurst så tänkte jag att jag skulle passa på att ge er receptet på tre riktiga jävla dundertoppings till korv med bröd!

De här tre olika toppingsen har helt olika stories och alla är riktiga klassiker. Jag har försökt göra min egen twist på dem, men i grund och botten är det inget jag har hittat på utan smaker som du utan tvekan kommer stöta på igen på andra ställen. Men det är ju kul att veta hur man får till dem på bästa sätt tänker jag!

Först ett kort ord om Peas of Heavens nya vegokorvar dock! Även om Peas of heaven nuförtiden har en hel del olika typer av produkter så började de med vegokorvar, och jag skulle väl vilja hävda att det för för dem som de är mest kända. Nu har de kommit med två stycken lite lyxigare, mer kryddade och matigare korvar, en chorizo och en bratwurst. Jag tycker att de e supergoda och funkar verkligen grymt både i grytor och pastarätter, eller så här, stekta eller grillade i bröd. Bratwursten är pepprig och mustig och funkar perfekt med olika toppings då den är ganska neutral. Chorizon är lite hetare och funkar finemang med andra lite kryddigare toppings och smaker.

Men nu till toppingsen. Det är tre stycken som du kan se. En upphottad klassiker med bostongurka, knaperstekt peacon (Peas of heavens eget veganbacon, du kan dock använda vilket vegobacon som helst om du inte får tag i detta), ostsås och majjo. En New Yorker med stekt lök, surkål, chips och amerikansk senap och sist en koreansk korv med kimchi, gochujang, koriander och picklad lök. Alla tre är riktiga smashers och väl värda den lilla extra kostnaden och tidsinvesteringen för att få ihop dem istället för att bara köra ketchup och senap!

Så vad väntar du på? Ut och köp på dig lite korvar, toppings och tillbehör och bjud sedan polarna på en dundermiddag! Eller kanske sno recepten och starta restaurang? Jag gör det väldigt lätt för dig här 😛

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Klassisk topping på steroider
Vegansk korv med bröd med surkål och senap
Med kimchi och picklad lök
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!