fbpx

Veckomeny v 13 2023

Hej vänner!

Jag hoppas allt är fint!

Här kommer en ny veckomeny! Den här veckans meny är riktigt smarrig och full av varierande recept från hela världen. Oroa er inte för vodkan i Penne Alla Vodka, all alkohol steks bort i processen, men om det är så att du är nykterist, muslim eller av annan anledning inte vill ha med alkohol i maten så går det finemang att helt enkelt strunta i den.

Lämna gärna en kommentar här nedanför och berätta vad ni tycker om menyn om ni beställer hem den!

Och – ni vet väl att ni kan lägga till och ta bort recept för er beställning bäst ni vill när ni väl öppnar Iboost pluginet här på sidan? Klicka bara på ”lägg till recept” för att bläddra bland de recept som finns inlästa på bloggen!

Klicka hem kassen här:

Veckomenyn v 11

Måndag – Pasta och comfort

med cashewnötsgrädde

Som sagt! Vodkan går att hoppa över helt om man inte vill ha i den. Men den går också att ersätta både med gin och med ljus rom för lite annan karaktär på pastan! Väldigt gott! Så klart går det också att använda vanlig havregrädde istället för cashewgrädde om man inte tål nötter.

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

med gochujangsås och färdigköpta köttbullar

En snabb och smarrig vardagsrätt som känns lyxig och nyskapande! Du kan använda vilka färdiga vegköttbullar som helst, och så klart även valfritt vegokött, tofu, tempeh eller hemmagjorda köttbullar också. Hemligheten ligger i såsen!

Onsdag – Lilllördag

En riktigt galen tacogratä!ng med Frankfuls tacoprodukter

Ett riktigt maffigt recept för lillördagen! Vi gör enchiladas fyllda med en smarrig tacoröra som vi sedan toppar med nachos, grönsaker och goda såser. Jävligt Gott och ett lite roligare sätt att servera tacos på!

Torsdag – Husman

med min och Anammas vegochorizo

Torsdag betyder husman och comfortfood! Den här veckan blir det en smarrig och mustig korvstroganoff med en liten nypa curry i. Verkligen pricken över i:et!

Fredag – Fredagsmys!

Vi inleder veckan med en smäll! Dessa friterade ostronskivlingsburgare går verkligen inte av för hackor! Viktigt är bara att försöka plocka ut relativt stora ostronskivlingssvampar för att få den riktigt maffiga känslan. Det går dock lika bra att fylla burgaren med 3-4 små friterade svampar. Var inte rädd för att fritera hemma! Det enda som krävs är lite tålamod och att man är vaksam på temperaturen i oljan.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med min och Anammas vegochorizo
En riktigt galen tacogratä!ng med Frankfuls tacoprodukter
med gochujangsås och färdigköpta köttbullar
med cashewnötsgrädde
Relaterade taggar:Menyer, Teman, Veckomeny

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!