fbpx

Veckomeny v 17 2023

Linsbolognese, tunnbrödrulle, chiliburgare och mkt mer!

Hej vänner!

Här kommer äntligen återigen en ny veckomeny! Förra veckan hade vi Matsmart som sponsor för och därmed rekommenderade jag en kartong med råvaror från dem istället, veckan innan dess hade jag semester och dessförinnan var det påsk med en tematisk påskkasse istället! Så det har varit några veckors uppehåll.

Jag hoppas ni ursäktar, men nu kommer veckomenyn på nytt som vanligt igen, och kommer fortsätta som vanligt fram till sommaren! Sen får vi se hur vi gör då när jag går på semester igen. Om ni gillar kassen nog så fortsätter vi!

Klicka hem kassen här:

Veckomenyn v 17

Måndag – Pasta och comfort

med stekt broccoli

En billig och god version av den klassiska köttfärssåsen, här med linser och grönsaker istället för kött eller för vegofärs. För att ge lite extra smak har jag tillsatt soltorkade tomater och stekt svamp, vilket ger en mustig smak.

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

med smulad tofu

En asiatisk klassiker, en motsvarighet till den svenska pytt i pannan. Använd kokt och kallnat ris (viktigt!), vilka grönsaker du nu har och vill och en enkel marinad och så vips har du jävligt god mat på nolltid!

Onsdag – Lilllördag

med panerad tofu

En riktig klassiker! Om du inte orkar göra egen panerad tofu kan du köpa valfri panerad vegofisk eller schnitzel, men det är enklare än man kan tro att panera själv, så varför inte försöka?

Torsdag – Husman

med potatismos, tångcaviar och min egen vegokorv!

Som veckans husman kör vi en riktig klassiker! Tunnbrödrulle med skagenröra är en av mina favoriträtter. Så klart godast med min och anammas egna vegokorv!

Fredag – Fredagsmys!

på mina egna Anamma Vegoburgare !

Vi avslutar veckan med en riktigt god burgare med en enkel vegochili som topping. Rackarns gott!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

på mina egna Anamma Vegoburgare !
med smulad tofu
med panerad tofu
med stekt broccoli
Relaterade taggar:Menyer, Teman, Veckomeny

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!