fbpx

Veckomeny v 19 2023

Ostronskivlingstek, enkel bibimbap, korv med räksallad, rödcurrynudlar och korvstroganoff!

Hej vänner!

Här är veckans meny! Hoppas det ska smaka!

Receptet på den snabba bibimbapen är ursprungligen inspirerat av Jennie Walldén som gjorde ”snabb” bibimbap på köttfärs och vanligt ris på instagram för några år sedan och jag måste säga att det är genialt. Enkelt och gott!

Klicka hem kassen från valfri ehandlare här:

Veckomenyn v 19

Måndag – Pasta och comfort

med min och Anammas vegochorizo

Vi börjar veckan med korvstroganoff. Enkelt, gott och klassiskt! Jag har lite morötter, svamp och en gnutta curry i för en extra liten shush. Väldigt gott!

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

med vegokyckling

E av mina favoriträtter! Vi gör en enkel rödcurry med färdig currypasta och kokosmjölk och serverar med en massa goda grönsaker och nudlar som vi blandar ner i såsen. Smarrigt värre!

Onsdag – Lilllördag

med vegofärs och jasminris

Som sagt, en enklare och snabbare version av den koreanska bibimbapen. Rör ihop allt när du ska äta så du får alla smaker i varje sked. Väldigt gott!

Torsdag – Husman

med mina egna vegokorvar!

Vi kör hårt på klassiker den här veckan. Vegansk räksallad på varmkorv. Blir inte bättre än så!

Fredag – Fredagsmys!

med kryddsmör, klyftpotatis och sparris

Vi avslutar veckan med en riktig lyxmiddag! Ostronskivlingstek med kryddsmör. Viktigt att använda hela ostronskivlingshuvuden om man vill ha samma ”biff” effekt, men det går väldigt bra att servera detta med delad ostronskivling också, man får bara en liten annan visuell effekt.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med min och Anammas vegochorizo
med mina egna vegokorvar!
med vegokyckling
med vegofärs och jasminris
med kryddsmör, klyftpotatis och sparris
Relaterade taggar:Menyer, Teman, Veckomeny

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!