fbpx

Vegansk brunch


Hej!
Som ni kanske har koll på så kör jag ett roligt litet experiment som går ut på att jag helt ställt om min frukost till helt växtbaserad! Än så länge har det gått finemang, och jag saknar faktiskt inte mina gamla mejeriprodukter ett dugg. Det enda trista är att de flesta vegoostar jag lyckats få tag på än så länge är så rackarns små, så de tar slut fort!
gustavbrunch-2Well well, till saken. Anledningen till att jag gör detta är för att uppmärksamma vilken sjukt stor skillnad det kan göra om du även byter ut din frukost mot ett grönare alternativ. I Sverige är det över 10 % av befolkningen som är vegetarianer eller veganer, men en väldigt mycket större andel (40-50 %) anger i olika undersökningar (Källa: SVD) att de byter ut ett eller flera mål i veckan mot ett vegetariskt alternativ och gärna vill äta mer vegetariskt. Det många dock glömmer bort är att även frukosten kan göras grönare, inte bara lunchen eller middagen!
se2016_44361_wenderfalck_frukost_grafer-1
flora-5 flora4Frukosten är dock kanske den måltid som är absolut mest vanestyrd av alla måltider, och många äter exakt samma grej till frukost varje dag. En undersökning som YouGov genomförde visar att de flesta är väldigt obenägna att ändra sina frukostvanor för att minska sin köttkonsumtion (79 %), de äter oftast samma sak varje dag (53 %) och har inte reflekterat över att äta en mer miljövänlig frukost (82%). När man väljer vad man ska käka till frukost så är det absolut viktigaste att det är gott (46 % svarar mycket viktigt, och 52 % svarar generellt att smaken är viktigast när de väljer mat överlag) och minst att det är bra för miljön (23 % svarar inte alls viktigt, och bara 7 % väljer mat främst på grund av detta!).
Så – jag varandes jag, tänker så här. Vi får väl hitta på ett sätt så att folk kan äta lite miljövänligare utan att de ska behöva ändra sina matvanor alls och visa att grönt faktiskt kan vara riktigt jävla gott?
Therefore I give you – the 100 % Växtbaserad Brunch! Eller Vegan English Breakfast, eller vad du nu vill kalla det. Gott är det iaf! (Och nej – så jag inte blir stämd för något här – det kommer inte att var EXAKT likadant, men om det inte är jävligt gott så får ni pengarna tillbaks!)
Glöm inte att följa mig på Instagram och Facebook om ni inte redan gör det! Där postar jag mycket mer regelbundet 🙂
img_0154

img_0158

img_0168-1

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

från Godare!
grundrecept på veganskt bacon
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
8 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!