fbpx

Vegansk Korma, Dahl och Blomkål Vadji á la Shanti

Hej!

I slutet av december hade jag den stora äran att få besök av Nahid Hassan, ägare och chefskocken bakom den välkända restaurangkedjan Shanti! Shanti är en av Stockholms mest välkända bengaliska restauranger och en av mina absoluta personliga favoriter.

Han hörde av sig efter att ha sett min video tillsammans med Malin Mendel där vi lagade indiskt tillsammans och frågade om jag ville göra samma sak med honom. Och vem var jag att tacka nej till ett sånt erbjudande?

Nahid utmanade mig att hitta på någon sorts bra veganskt alternativ till kycklingen i Korman, och så tog han med sig en hel uppsjö av ingredienser, kryddor och grönsaker för att kunna laga tre olika rätter som ni alla hittar i det här inlägget och i videon ovanför.

  • Vegansk Korma, en krämig och mild gryta som vanligtvis äts på bröllop, fester och liknande. Den är baserad på en otroligt god bas av kokos, cashew och ingefära och toppas med saffran.
  • Bengalisk Dahl, en supergod och enkel linsgryta som äts både till frukost, lunch och middag. Ett enkelt komplement till varje måltid!
  • Och sist så gjorde vi också blomkåls och potatis vadji, eller aloo gobi vadji som rätten heter på orginialspråket. Det är en enkel och god stekt grönsaksrätt som funkar perfekt som tillbehör till exempelvis rätterna vi åt ovan, eller som en rätt för sig själv om du blandar ner lite vegokött eller bönor.

Till det hela åt vi indiska parathabröd som Nahid hade köpt färdiga på en indisk butik. Det är platta bröd som är bakade lite på samma sätt som croissanter vilket gör dem spröda och supergoda när de steks. Du kan köpa egna här, eller följa detta recept för att göra enkla chapatis själv istället!

Jag tycker VERKLIGEN att ni ska ta er 20 minuter och kolla på denna film! Det var ofantligt lärorikt att ha Nahid på besök, och jag lärde mig väldigt mycket om indisk och bengalisk mat, inte minst vad som är skillnaden på dem!

Som sagt, det kan verka vara lite många ingredienser, som alltid med den här typen av mat, men om ni kollar på videon och får en känsla för teknikerna, och tar er lite tid till att förbereda er genom att hacka grönsakerna, mixa lökpasta osv så var det faktiskt väldigt enkelt att laga!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

stekt bengalisk blomkål med Nahid Hassan från Shanti
Linsgryta med Nahid Hassan från Shanti
med Nahid Hassan från Shanti!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!