fbpx

Veganska grekiska grillspett med tsatsiki och grillad potatis


Hej!
Just nu sitter jag på ett hotellrum i Växjö och skriver. Jag och sambon har lite egentid med bägge döttrarna på annan ort och spenderar den som vi så ofta gör kuskandes runt i landet. Framförallt för några år sedan, innan minstingen föddes var det här en årlig tradition. Vi valde en del av Sverige där vi inte varit tidigare, bokade något hotellrum dagen innan vi åkte och googlade på vad som fanns att göra på vägen dit. Det har faktiskt varit sjukt trevligt och väldigt lyckat de flesta gångerna! Vi har varit på Öland tidigare, på Österlen, i Sandhamn och förra året i Norrköping. Förra året blev det bara en weekend, men nu när lilltjejen ändå är fem så gjorde vi bedömningen att hon och farmor nog åtminstone skulle klara sig en fyra dagar utan oss.
Öland var det nog sju år sedan vi besökte senast, och det ligger bara 2-3 timmar bort ifrån sommarstugan utanför Vimmerby så det kändes som ett ganska safe kort. I lördags bodde vi i Borgholm, söndag blev det Mörbylånga, sen tillbaks till Borgholm och nu sista natten lyxar vi till det på PM & Vänner i Växjö. Men, mer om det i något kommande inlägg. Nu ska vi snacka grillat och dyka tillbaks ner i Almedalsträsket!

[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]
Jag bjöd ju på ett helt gäng med smarriga recept tillsammans med mitt helt fantastiska team på vår pop up Restaurang Jävligt Gott under Almedalsveckan här i början av sommaren och jag har lovat att jag ska dela med mig av de flesta av dem här på bloggen under sommaren. Och vem är jag om jag inte håller ett sånt löfte?! (Förresten – KOLLA hur snygg video jag har fått ihop av vad vi gjorde?! Helt galet va!)

Det här receptet är en version av de kebabspett som jag gjorde i samarbete med Anamma på deras formbara färs här i början av sommaren, men de är kryddade för att snarare likna grekiska lammspett och serveras här med helgrillad potatis, tsatsiki och grillad aubergine. Stört gott alltså! Vi gjorde också ett litet samarbete med coola Yammo under Almedalsveckan och fick en massa av deras goda baba ganoush, grillad aubergineröra, som vi också serverade till spetten bredvid en tsatsiki på Oatlys iMat Fraiche.
Nu råder det ju grillförbud i hela Sverige och jag tänker verkligen inte uppmana er att bryta det, så jag tycker att ni ska köra dessa i ugnen i sommar istället. Men till nästa sommar är det förhoppningsvis lite lugnare så då kan ni grilla dem som vanligt!
Jag rekommenderar verkligen att ni gör dessa spett med Anammas formbara färs då den är fkn awesome, men om ni inte kan få tag i det så skickar jag med tips på hur ni kan göra spetten med vanlig vegofärs också.

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med tsatsiki och grillad potatis
Enkel potatis som blir jättegod på grillen!
Relaterade taggar:Event, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!