fbpx

Veganska Choripáns

Veganska grillkorvar med Chimichurri !
” Veganska Choripans! Argentinska grillkorvar med chimichurri som serveras i grillade baugetter. Gjord med min och Anammas egna vegokorv! ”
– Gustav

Receptet: Veganska Choripáns

Vet ni vad som är fint? När man har släppt veganska grillkorvar tillsammans med ett av Sveriges grymmaste vegomärken och det börjar bli grillsäsong! Då kan man laga sånt här och njuta av vårsolen och värmen för fulla muggar.

Mina och Anammas vegokorvar har ett ”skinn” gjort av alger som ger korven ett fantastiskt härligt ”knäck” när man tar en tugga på den, men som också behåller saftigheten inne i korven när den tillagas och grillas, till skillnad från många andra vegokorvar som ärligt talat kan bli ganska torra och trista på grillen.

Många recept på Choripáns som jag hittade på the internetz serverade korven grillad i två skivor skurna på längden, vilket jag tyckte såg coolt ut. För att dock inte förhindra att korven blev torr och trist så skar jag upp dem EFTER att jag hade tillagat dem. Det blev sjukt nice, man fick samma snygga look av en riktigt rustik grillad macka, och sjukt saftiga korvar.

Originalreceptet på Choripans kommer från Argentina är och är en sorts lokal korv med bröd på steroider. Namnet kommer från Choirzo, som är den klassiska korven man använder, och pan som betyder bröd. Chorizo i bröd helt enkelt. Man ska dock helst använda en baugette eller liknande och inte ett klassiskt korvbröd, och brödet ska också grillas och sedan ska både korven och brödet täckas i den klassiska Argentinska chimichurriröran. En salsa gjord på mängder med persilja, koriander, oregano, chili, vitlök, salt och olivolja. Det är verkligen HUR gott som helst!

Här har jag faktiskt använt min och Anammas vanliga vegokorv, inte chorizon, men vet du va – du får göra som du vill! Bägge smakar jävligt gott så du kommer inte ångra dig oavsett vad 😀

2 portioner

Ingredienser

Chimichurri

Bladpersilja Stort knippe, färsk 1 st
Oregano Kruka, färsk 1 st
Koriander Kruka 1 st
Vitlöksklyftor Färska 2 st
Röd chili Färsk 1 st
Olivolja Ca 1 dl
Limejuice Från 2 st limes 6 cl
Salt Efter smak

Korvarna

Paket Anamma Vegokorv eller Vegochorizo - i samarbete med Jävligt Gott 1 st
Baguette 1 st

Gör så här

Chimichurri

Korvarna

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Sofia de Matteis Pizza Bianco med potatis & röd pesto
Bloggen: PÅSKBUFFÉ 2025
Bloggen: Lyxig Påskmiddag - full meny!
Bloggen: Carnivore: mirakeldiet eller obeprövat experiment?
Bloggen: Påskmiddag med Stoneleigh och Jävligt Gott
Bloggen: SVENSK TÅNG: EN RÅVARA ATT RÄKNA MED
Bloggen: Krönika: den skenheliga jakten på rovdjur
Bloggen: JÄVLIGT GOTT-TEAMET TIPSAR
Bloggen: Krönika: Lodjuren dödas för att människan vill ha rådjursköttet för sig själva
Bloggen: Krönika: Skippa Thailändsk kokosmjölk!
Bloggen: KUL PÅ SPORTLOVET
Bloggen: SPORTLOV & UTEMAT
Bloggen: SPORTLOVSMAT
Bloggen: SKAPA EN TRATTORIA HEMMA
Bloggen: Nu skickar vi mellanmålet in i framtiden
Bloggen: Persisk matlagning med Maryam Madaresi
Bloggen: Veganska Pizzadagen 29 januari
Bloggen: Impossible Foods nära EU-godkännande
Bloggen: Köttätare och växtbaserade livsmedel: kan märkning göra skillnad?
Bloggen: Hållbar växtproteinutveckling: PAN Sweden driver forskning framåt
Bloggen: Har du testat Hooked Foods nya växtbaserade produkter?
Bloggen: Melt&Marble hållbara fetter: milstolpe mot kommersiell produktion
Bloggen: Lidls nya växtbaserade serie Vemondo Plant!
Bloggen: 🎃 Läskigt goda veganska rätter till Halloween 🎃
Bloggen: Sverige satsar på hållbara växtproteiner
Bloggen: Frankrike häver förbudet mot veganska "burgare" och "stekar"
Bloggen: Vegansk Smörgåstårta
Bloggen: Italienskt köttbolag byter helt till växtbaserat efter 136 år
Bloggen: Vegansk Viltskav
Bloggen: Så lagar du hemmagjorda fiskpinnar - utan fisk!
Bloggen: Följ med in i köket på ChouChou i ny serie!
Bloggen: Växtbaserad Köttfärssås - Den ultimata guiden!
Bloggen: Så gör du ägg och mjölkfria pannkakor!
Bloggen: Fredagstacos från grunden!
Bloggen: Allt du velat veta om Biff Stroganoff!
Bloggen: Växtbaserade köttbullar med gräddsås
Bloggen: Jävligt Gott lanserar matlagningskurser!
Bloggen: Så lyckas du med vegansk ost!
Bloggen: Sju jävligt goda pastarätter till!
Bloggen: Popuprestaurang på Waterfront Hotel!
Bloggen: Fem veganska våfflor till våffeldagen
Bloggen: Fem veganska bakverk till påsk
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Pernilla Widegren
Bloggen: Ny Kreatör på Jävligt Gott: Linn Svala
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Helga Ragnarsdottir
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Pontus Bodin
Bloggen: Julia Thielen - Ny kreatör på Jävligt Gott
Bloggen: Karolina Tegelaar - Ny kreatör på Jävligt Gott!
Bloggen: Fem jävligt goda TV-snacks
Bloggen: Jävligt gotts julbord - köpbar matkasse!
Bloggen: Sju billiga och jävligt goda vegorecept
Bloggen: Veganuari med Jävligt Gott
Bloggen: Veckomeny v 47 2023
Bloggen: Veckomeny v 46 2023
Bloggen: Fem grymma "ta med" recept för dig på språng!
Bloggen: Nu startar vi Proteinrevolutionen!
Bloggen: Veckomeny v 45 2023
Bloggen: Veckomeny v 44 2023
Bloggen: Fyra smarriga recept med Cashewmeetly
Bloggen: Fem jävligt goda recept för dig som vill sluta äta kyckling
Bloggen: Veckomeny v 43 2023
Bloggen: Veckomeny v 42 2023
Bloggen: Veckomeny v 41 2023
Bloggen: Veckomeny v 40 2023
Bloggen: Veckomeny v 39 2023
Bloggen: Veckomeny v 38 2023
Bloggen: Veckomeny v 37 2023
Bloggen: Panelsamtal från Framtidens Mat - Live
Bloggen: Parar Juicy Marbles med Champagne!
Bloggen: Ny vegomässa på ChouChou - Framtidens mat!
Bloggen: Fem saker du (kanske) inte visste om veganskt vin!
Bloggen: Veckomeny v 27 2023
Bloggen: Veckomeny v 24 2023
Bloggen: Fyra svinnsmarta recept med Cashewmeetlyfärs!
Bloggen: Veckomeny v 22 2023
Bloggen: Veckomeny v 21 2023
Bloggen: Temakasse v 20 2023 - Grillkassen!
Bloggen: Veckomeny v 19 2023
Bloggen: Det Grönskar på ChouChou!
Bloggen: Veckomeny v 18 2023
Bloggen: Veckomeny v 17 2023
Bloggen: Handla billigt och klimatsmart med Matsmart!
Bloggen: Jävligt Gotts påskkasse - beställ hem!
Bloggen: Veckomeny v 13 2023
Bloggen: Boka Gustav som föreläsare!
Bloggen: Veckomeny v 12 2023
Bloggen: Veckomeny v 11 2023
Bloggen: En nollvision för ohållbar konsumtion - gör det lätt att göra rätt!
Bloggen: Veckomeny v 10 2023
Bloggen: Veckomeny v 8 2023
Bloggen: Jävligt Gott lanserar matkasse och köpbara recept!
Bloggen: Veckomeny v 7 2023
Bloggen: Veckomeny v 6 2023
Bloggen: Veckomeny v 5, 2023
Bloggen: Veckomeny v 4 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 3 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 2 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 1 2023 - Veganuari!
Bloggen: Jävligt Gotts nyårskrönika 2022

Att laga pizza hemma är en av mina absoluta favoritsysslor i köket – särskilt när jag får experimentera med nya smaker och prylar. Det är nog extra viktigt för mig som halvitalienare och kock att kunna leverera en riktigt bra pizza. Så när jag fick chansen att testa Panettis nya elektriska pizzaugn och underbara köksmaskin var det självklart att slå till med något extra gott. Resultatet? En ljuvligt krämig Pizza bianco med potatis och röd pesto.

Receptet hittar du här
Kock: Sofia De Matteis
@chefsofiadematteis

En pizzaugn för alla väder (och alla kök)

Panettis Pizzetta Primo är både smidig och kompakt. Den tar inte upp särskilt mycket plats och funkar hur bra som helst att ha inomhus. Perfekt för oss som vill kunna baka pizza året om – även när det ösregnar ute. Jag älskar tanken på att inte behöva vara beroende av grillen eller en stor stenugn för att få till den där riktigt krispiga botten, och dessutom är detta något som är uppskattat för oss som bor i lägenhet.

“Ugnen tog inte upp mycket plats och det var toppen att den kunde stå inomhus. Jag kan fortfarande baka pizza en regnig dag!”

Snurr på grejerna – bokstavligt talat

En annan riktigt smart grej med Pizzetta Primo är att pizzastenen roterar automatiskt under gräddningen. Det kanske låter som en liten detalj, men om du har bakat pizza själv vet du hur lätt det är att bränna ena sidan medan den andra är halvfärdig.

“Jag älskar att ugnen roterar, för det är annars den svåraste biten att hålla koll på när pizzan gräddas så snabbt!”

Här får du istället en jämnt gräddad pizza varje gång – utan att behöva stå och snurra på den själv med pizzaspaden. Väldigt skönt!

Full kontroll med Panettis degblandare

Inför baket testade jag också Panettis degblandare med interaktiv skärm, och måste säga att den gjorde arbetet med degen till en ren och skär dröm. Du kan bläddra bland olika inställningar och recept, eller bara ställa in en timer – maskinen sköter resten!

“Den interaktiva skärmen på Panettis degblandare gjorde att jag inte behövde oroa mig för att hålla koll på degen eller tiden. Jag kunde bläddra bland inställningar och recept och välja det jag behövde – eller bara ställa in en timer. Maskinen skötte resten.”

En pizza du inte vill missa

Om du är nyfiken på pizzan jag bakade: vit pizza med potatis och röd pesto – hittar du receptet här.
Det är en riktig umamibomb med krämig växtbaserad färskost, tunt skivad potatis och en pepprig röd pesto som lyfter smakerna.

Panettis pizzaugn & köksmaskin blev verkligen pricken över i:et – både för smakens och upplevelsens skull. Jag kan varmt rekommendera den till alla som vill ta sitt pizzabak till nästa nivå utan att behöva bygga om hela köket.

Och pizzan? Ja den fick högsta betyg av min italienska familj. Ett omdöme att lita på.

500KR i rabatt när du köper någon av produkterna från Panetti

Just nu får du 500kr i rabatt om du använder koden: javligtgott500. Spana in Panettis produkter, och börja snurra pizzor som verkliga proffs.Testa Panettis Köksmaskin PrimoMix och lika underbara Pizzaugn Pizzetta Primo för perfekt resultat.

Vill du ha fler recept? Kolla in Sofia på instagram @chefsofiadematteis

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x