Våren var kort i år. Jag märkte knappt av den. Köpte tre vårjackor gjorde jag. Jag laddade, men tji. Det är redan sommar. Nu, jag är jag inte den som är den, jag gillar sommaren. Men det förtar en viss charm från vårprimörerna när de inte ens hinner komma till grönsaksdiskarna innan våren är slut.
Nåja, jag får kalla den här rätten en hyllning till försommarsparrisen istället då. För det är precis vad det är. Jag älskar den här tiden på året, när grönsakerna får liv på nytt och återigen smakar som de ska.
Receptet är en lite omgjord variant som ursprungligen kommer ifrån tidningen Salt och peppar. Det innehöll lax, fänkål, färskost och dill, vilket jag bytte ut mot saltrostade mandlar, brie, parmesan och blandade örtkryddor. Perfekt för buffébordet eller tillsammans med en god sallad till middag.
Jag gjorde så när jag lagade den att jag hade både hackade mandlar under sparrisen och hela ovanpå, men det blev lite overkill, så jag rekommenderar att bara ha hackade mandlar ovanpå istället.