fbpx

Veganska Gnocchi med Pesto

Så gör du det själv från scratch!

Receptet: Veganska Gnocchi med Pesto

4 portioner

Ingredienser

Mjölig potatis 1 kg
Vetemjöl 3 dl
Salt Efter smak
Olivolja Efter smak

Krukor basilika 2 st
Klyftor vitlök 2 st
Pinjenötter 40 g
Naturella cashewnötter 1 dl
Näringsjäst 2 msk
Olivolja 1 dl
Flingsalt Efter smak

Körsbärstomater 250 g
Rödlök 1 st
Vegansk tofufetaost Se bloggen för recept! 200 g

Gör så här

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Lyxig Påskmiddag - full meny!
Bloggen: Carnivore: mirakeldiet eller obeprövat experiment?
Bloggen: Påskmiddag med Stoneleigh och Jävligt Gott
Bloggen: SVENSK TÅNG: EN RÅVARA ATT RÄKNA MED
Bloggen: Krönika: den skenheliga jakten på rovdjur
Bloggen: JÄVLIGT GOTT-TEAMET TIPSAR
Bloggen: Krönika: Lodjuren dödas för att människan vill ha rådjursköttet för sig själva
Bloggen: Krönika: Skippa Thailändsk kokosmjölk!
Bloggen: KUL PÅ SPORTLOVET
Bloggen: SPORTLOV & UTEMAT
Bloggen: SPORTLOVSMAT
Bloggen: SKAPA EN TRATTORIA HEMMA
Bloggen: Nu skickar vi mellanmålet in i framtiden
Bloggen: Persisk matlagning med Maryam Madaresi
Bloggen: Veganska Pizzadagen 29 januari
Bloggen: Impossible Foods nära EU-godkännande
Bloggen: Köttätare och växtbaserade livsmedel: kan märkning göra skillnad?
Bloggen: Hållbar växtproteinutveckling: PAN Sweden driver forskning framåt
Bloggen: Har du testat Hooked Foods nya växtbaserade produkter?
Bloggen: Melt&Marble hållbara fetter: milstolpe mot kommersiell produktion
Bloggen: Lidls nya växtbaserade serie Vemondo Plant!
Bloggen: 🎃 Läskigt goda veganska rätter till Halloween 🎃
Bloggen: Sverige satsar på hållbara växtproteiner
Bloggen: Frankrike häver förbudet mot veganska "burgare" och "stekar"
Bloggen: Vegansk Smörgåstårta
Bloggen: Italienskt köttbolag byter helt till växtbaserat efter 136 år
Bloggen: Vegansk Viltskav
Bloggen: Så lagar du hemmagjorda fiskpinnar - utan fisk!
Bloggen: Följ med in i köket på ChouChou i ny serie!
Bloggen: Växtbaserad Köttfärssås - Den ultimata guiden!
Bloggen: Så gör du ägg och mjölkfria pannkakor!
Bloggen: Fredagstacos från grunden!
Bloggen: Allt du velat veta om Biff Stroganoff!
Bloggen: Växtbaserade köttbullar med gräddsås
Bloggen: Jävligt Gott lanserar matlagningskurser!
Bloggen: Så lyckas du med vegansk ost!
Bloggen: Sju jävligt goda pastarätter till!
Bloggen: Popuprestaurang på Waterfront Hotel!
Bloggen: Fem veganska våfflor till våffeldagen
Bloggen: Fem veganska bakverk till påsk
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Pernilla Widegren
Bloggen: Ny Kreatör på Jävligt Gott: Linn Svala
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Helga Ragnarsdottir
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Pontus Bodin
Bloggen: Julia Thielen - Ny kreatör på Jävligt Gott
Bloggen: Karolina Tegelaar - Ny kreatör på Jävligt Gott!
Bloggen: Fem jävligt goda TV-snacks
Bloggen: Jävligt gotts julbord - köpbar matkasse!
Bloggen: Sju billiga och jävligt goda vegorecept
Bloggen: Veganuari med Jävligt Gott
Bloggen: Veckomeny v 47 2023
Bloggen: Veckomeny v 46 2023
Bloggen: Fem grymma "ta med" recept för dig på språng!
Bloggen: Nu startar vi Proteinrevolutionen!
Bloggen: Veckomeny v 45 2023
Bloggen: Veckomeny v 44 2023
Bloggen: Fyra smarriga recept med Cashewmeetly
Bloggen: Fem jävligt goda recept för dig som vill sluta äta kyckling
Bloggen: Veckomeny v 43 2023
Bloggen: Veckomeny v 42 2023
Bloggen: Veckomeny v 41 2023
Bloggen: Veckomeny v 40 2023
Bloggen: Veckomeny v 39 2023
Bloggen: Veckomeny v 38 2023
Bloggen: Veckomeny v 37 2023
Bloggen: Panelsamtal från Framtidens Mat - Live
Bloggen: Parar Juicy Marbles med Champagne!
Bloggen: Ny vegomässa på ChouChou - Framtidens mat!
Bloggen: Fem saker du (kanske) inte visste om veganskt vin!
Bloggen: Veckomeny v 27 2023
Bloggen: Veckomeny v 24 2023
Bloggen: Fyra svinnsmarta recept med Cashewmeetlyfärs!
Bloggen: Veckomeny v 22 2023
Bloggen: Veckomeny v 21 2023
Bloggen: Temakasse v 20 2023 - Grillkassen!
Bloggen: Veckomeny v 19 2023
Bloggen: Det Grönskar på ChouChou!
Bloggen: Veckomeny v 18 2023
Bloggen: Veckomeny v 17 2023
Bloggen: Handla billigt och klimatsmart med Matsmart!
Bloggen: Jävligt Gotts påskkasse - beställ hem!
Bloggen: Veckomeny v 13 2023
Bloggen: Boka Gustav som föreläsare!
Bloggen: Veckomeny v 12 2023
Bloggen: Veckomeny v 11 2023
Bloggen: En nollvision för ohållbar konsumtion - gör det lätt att göra rätt!
Bloggen: Veckomeny v 10 2023
Bloggen: Veckomeny v 8 2023
Bloggen: Jävligt Gott lanserar matkasse och köpbara recept!
Bloggen: Veckomeny v 7 2023
Bloggen: Veckomeny v 6 2023
Bloggen: Veckomeny v 5, 2023
Bloggen: Veckomeny v 4 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 3 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 2 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 1 2023 - Veganuari!
Bloggen: Jävligt Gotts nyårskrönika 2022
Bloggen: Klassisk vegansk nyårsmeny
Bloggen: Svar på Ann Fernholms kritik mot vegoprodukter

Reklam i samarbete med Stoneleigh

Så här fantastisk kan din påskmiddag se ut! I alla fall om du gör som vi gjorde i fredags och lagar en lyxig femrättersmiddag. Här nedanför hittar du alla recept om du också vill laga dem till påsk istället för den klassiska påskbuffén, eller varför inte dagen efter.

I fredags arrangerade vi en fantastisk kväll tillsammans med Stoneleigh med 20 gäster som fick laga all den här smarriga maten tillsammans och därefter njuta av den, och visst ser det gott ut?

OBS! Drick ansvarsfullt! 🙂

Menyn var följande:

Amuse Bouche: Växtbaserade ägghalvor

Förrätt: Morotstartar med citronmajonnäs

Huvudrätt: Pannbiffar med vårprimörer och örtsås

Amuse Bouche Mangotrifle

Efterrätt: Påskpavlova

Här nedan har ni recepten!

Amuse Bouche: Växtbaserade ägghalvor

De här smarriga små munsbitarna tog jag fram recept på för flera år sedan, och de är en återkommande favorit på både jul och påskbordet! Tricket är att krydda majonnäsen med Kala Namak, ett sorts svavelberikat salt som smakar ägg!

Vinrekommendation: Stoneleigh Sauvignon Blanc

Förrätt: Morotstartar med citronmajonnäs

Även detta är en riktig favorit hemma hos mig! En galet god, lyxig och enkel förrätt med sautereade morötter tillsammans med en fräsch citronmajonnäs och krispigt smörstekt bröd.

Vinrekommendation: Stoneleigh Chardonnay

Huvudrätt: Pannbiffar med vårprimörer och örtsås

De här fräscha och örtiga biffarna serveras på en bädd av örter, med en örtsås och med smörstekta primörer. Örtigt och fräscht dvs! Perfekt som en lättare huvudrätt till påsken där grönsakerna får stå i centrum.

Vinrekommendation: Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc

Amuse Bouche Mangotrifle

En liten men naggande god efterrätt som vi valde att servera som en smakretare inför den lite större efterrätten. En fräsch mangosalsa blandas med vispad grädde och krossade drömmar! Kakan då, inte folks förhoppningar 😛

4 portioner

INGREDIENSER

  • 225 g fryst mango
  • 8 st ”Drömmar, kakor”
  • 1 kruka färskl mynta
  • ½ färsk lime, juicen
  • 2 dl ovispad Oatly iVisp
  • 1 msk sirap
  • 0,5 dl mandelflarn

GÖR SÅ HÄR

  1. Tina mangon först. Hacka den därefter i lagom stora bitar och blanda med färsk mynta, limejuice och sirap. Låt dra en stund.
  2. Vispa grädden så den blir fast. Rosta mandelflarnen.
  3. Bygg varje trifle i en champagnekupa eller i något liknande med en krossad Dröm i botten, därefter en sked mango och sen en sked grädde. Upprepa i två lager och avsluta med att toppa med mandelflarn och lite hackad färsk mynta.

Vinrekommendation: Stoneleigh Riesling

Efterrätt: Påskpavlova med passionslemoncurd

4 portioner

INGREDIENSER

Marängbottnar

  • 1 dl aquafaba
  • 1/3 krm vinsyra
  • 1.5 dl strösocker (tillsätts 1 msk i taget)

Passionslemoncurd

  • 2 st citroner (juicen)
  • 1.5–2 dl strösocker (beroende på citronernas syra)
  • 0.5 dl majsstärkelse
  • 0.5 dl vatten
  • 70 g växtbaserat smör
  • 1 nypa salt
  • 2 msk fryst tinad passionsfrukt (eller efter smak)

Fyllning och topping

  • 2.5 dl växtbaserad vispgrädde
  • 200 g frysta hallon till garnering
  • Efter smak färsk citronmeliss till garnering
  • Eventuellt lite florsocker till pudring

GÖR SÅ HÄR

Marängbottnar

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Vispa upp aquafaban med vinsyra tills du får mjuka toppar, ca 2–4 minuter.
  3. Tillsätt sockret 1 msk i taget under fortsatt vispning tills du får en tjock, blank marängsmet som håller formen.
  4. Rita 8 cirklar, ca 6 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  5. Sänk ugnstemperaturen till 100°C. Grädda i mitten av ugnen i ca 1,5 timme.
  6. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna helt med ugnsluckan stängd innan du tar ut dem.

Passionslemoncurd

  1. Blanda majsstärkelse och socker i en kastrull.
  2. Pressa citronerna och sila saften. Häll ner i kastrullen tillsammans med vattnet.
  3. Rör om tills allt är klumpfritt och koka upp under ständig omrörning tills krämen tjocknar.
  4. Ta av från värmen och tillsätt smör, salt och passionsfrukt. Rör tills smöret smält och curden är jämn.
  5. Häll upp i en ren burk och låt svalna i kylskåp.

Montering

  1. Vispa den växtbaserade grädden fluffig.
  2. Bygg dina småtårtor med två lager maräng med vispgrädde och curd mellan varje lager
  3. Toppa med hallon och citronmeliss
  4. Sikta över lite florsocker precis före servering om du vill.

Tips

  • Marängerna blir bäst om du gör dem dagen innan och förvarar torrt (inte i kylen).
  • Montera precis före servering för att undvika att marängen mjuknar.

Vinrekommendation: Stoneleigh Riesling

Hoppas det ska smaka!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x