Hej!
För två veckor sedan hade jag ett event hemma hos mig där jag bjöd in ett gäng bloggare och andra roliga människor på en asiatiskt inspirerad middag. Jag skrev om det och förrätten jag bjöd på förra veckan i det här inlägget, och här tänkte jag fortsätta på det temat och ge er recept på huvudrätten också!
Upplägget på eventet och maten var någon sorts ganska spretig tolkning av vad asiatisk mat kan vara. Jag är ju ingen tränad thai- eller vietnamesisk kock så det blir lite vad det blir ibland. 😉 Men som jag brukar säga, det viktigaste är inte att det är exakt som originalet utan snarare att det blir jävligt gott!
För några månader sedan kom TZAY ut med ett gäng nya produkter baserade på deras klassiska vegobitar. Dels naturellt kryddade färskvaror i både bitar, spett, strips men också de här roliga nya filéerna. De är ungefär fyra, fem gånger större än en vanlig TZAYbit och har ett riktigt köttigt tuggmotstånd. Inte riktigt den fibrösa konsistensen från en bit oumph, men rejält mycket tuggigare och rejälare än en bit quorn om ni förstår vad jag menar. Och just filéer är något jag saknat på marknaden än så länge! Det är i stort sett bara quorn som haft något som ens kommit i närheten av ett kycklingbröst, och även om dessa nya TZAYfiléer snarare är vaktelfiléer så är de väldigt goda och mångsidiga. Här valde jag att marinera dem i en enkel BBQ sås gjord på ingefära, soja, sesamolja och vitlök som de penslades i löpande medan jag grillade dem i ugnen. De blir nog minst lika goda, om inte ännu godare direkt på grillen också!
Till det serverade jag en fräsch vietnaminspirerad nudelsallad med en massa färska örter, nötter och färsk lime. Hur gott som helst!
[hr]