Det här receptet lagade jag i vintras medan bloggen vilade, och därför minns jag inte riktigt alla måtten exakt. Lyckligtvis hade jag sinnesnärvaro nog för att ta ett par bilder, även om de blev ganska slarviga och suddiga. Eftersom det också blev något av en hit så tänkte jag att jag skulle försöka återkalla receptet någorlunda och dela med mig av det.
Det här är min grova bondvariant av galetter, dvs franska matpannkakor på bovetemjöl. Orginalet ska gräddas av ett proffs på en särskild crêpeshäll och tydligen, med lite träning ska det endast krävas ca 1 msk smet per pannkaka. De blir då också betydligt större än de blev i min stekpanna. Jag må vara en jävel på vanliga svenska pannkakor, men jag suger uppenbarligen på att baka galetter, så jag använde nästan lika mycket smet som när jag gräddar vanliga pankisar (till slut blev det ganska bra ändå tyckte jag). Crêpes kallas de när man gör smeten sötare, på vetemjöl och fyller dem med glass eller andra sötsaker.