*** I Samarbete med Anamma ***
Hej!
Det här receptet är jag väldigt nöjd med! Jag vet att det verkligen inte är supervanligt att man gör sina egna prinskorvar, men som vegan kan det ibland vara ganska svårt att hitta veganska prinskorvar i matbutikerna, så om man inte vill nöja sig med att bara ta vanlig sojakorv och skära i mindre bitar så är det här faktiskt ett riktigt bra och roligt alternativ.
Kryddningen går att variera helt efter eget tycke, men den här blir faktiskt riktigt ”korv” lik. Jag har gjort ett annat liknande recept tidigare där jag använder den här tekniken för att göra chorizo, men du kan säkert också försöka luska ut andra klassiska korvkryddningar och köra på dem. Gör du korvarna lagom stora så passar de faktiskt riktigt bra i korvbröd och får riktigt schysst konsistens. Tricket är att inte ha för mycket stora grönsaksbitar i smeten som får den att falla isär lättare. Gör gärna som här och mixa grönsakerna till en puré som du blandar ner för absolut bästa konsistens.
Att använda aluminiumfolie gör jag mest för att det är lätt att få tag i och har hög värmetålighet. Veganska fjälster är ofta ganska svårt att få tag i, men om du har värmetålig plastfolie går det precis lika bra!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂