Hej!
Jag har länge velat fixa fram ett vegansk recept på Philly Cheese Steak, men inte riktigt hittat rätt ingredienser. Nyligen lyckades jag äntligen lägga vantarna på ett par paket av Vegmes nya sojaprodukter, och lo and behold, deras ”pulled” vegme har nästan exakt samma utseende som hyvlad kebab, eller typ finstrimlad rostbiff i lite mindre bitar. Dvs exakt vad som behövs för att få till den här klassiska amerikanska snabbmatsmackan som ska fyllas med rostbiff, stekt lök, paprika, svamp och sen en herrans massa ost.
Jag fick tag på ett gäng av Vegmes olika produkter under Vegovision och har testlagat dem under de senaste veckorna för att se hur de är. Överlag är jag väldigt positivt överraskad! Produkterna och råvaran i sig är inte lika revolutionerande annorlunda som Oumph, men kvalitén är överlag hög och smakerna bra. Det paket Pulled Vegme jag fick tag på hade dock en lätt bismak av soja, något jag inte upplevde med bitarna eller burgarna. Det kan dock ha berott på att jag tinade upp och frös det några gånger i transporten hem, vilket kan ha påverkat smaken…
Burgarna å andra sidan är fan helt jävla fantastiska. De är stora och saftiga, utan att för delens skull kompromissa med smak eller konsistens. De håller ihop jättebra i burgaren och har precis lagom mycket smak och kropp för att märkas utan att ta över helt. Bitarna påminde en hel del om anammas, fast annorlunda kryddade. Jag har inte hunnit testa färsen ännu dock, eller den marinerade Pulled Vegme.
Kan också säga att det fick finemang att slänga ihop alla överblivna ingredienser från Philly Cheese Steaken dagen efter tillsammans med lite fler grönsaker och extra sriracha i en tortilla och käka det som en wrap. Sjukt svulligt!
Här är receptet. Ostsåsen kommer ifrån den amerikanska veganvideobloggaren The Vegan Zombie och är superbra. Den här versionen med vitlök, rökt paprikapulver och grillad paprika ger en mustig och lite tex mexig cheddar känsla som funkar perfekt till exempelvis nachos eller mac n cheese, den går dock lätt att variera genom att till exempel bara använda vitlök och lite citron för en ostsås till en lasagne eller en pasta al fredo.
[hr]
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂