fbpx

Aloo Palak

Indisk gryta med spenat, potatis och kikärtor

Receptet: Aloo Palak

8 portioner

Ingredienser

Aloo Palak – Indisk gryta med spenat, potatis och kikärtor

Paket fryst spenat á 450 g st Hackad eller hel spelar ingen roll, ta det du vill ha 2 st
Paket passerade tomater á 400 g 2 st
Havregrädde 5 dl
Gula lökar 2 st
Klyftor vitlök 4 st
Bit färsk ingefära 1 st
Urkärnade röda chilis 2 st
Spiskumminfrön 2 tsk
Hela bruna senapsfrön 2 tsk
Korianderpulver 2 msk
Garam masalapulver 2 msk
Mald gurkmeja 2 msk
Cayennepeppar 2 tsk
Fast potatis 600 g
Burkar kokta kikärtor 2 st
Vatten 5 dl
Kruka färsk koriander 1 st
Ev. extra mald spiskummin och extra av alla andra kryddor efter smak Efter smak
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Aloo Palak – Indisk gryta med spenat, potatis och kikärtor

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Aloo palak - indisk gryta med spenat, potatis och kikärtor

Jag vet inte riktigt vad man ska säga om den här. Indiska grytor är mycket bra att servera till stora sällskap. De verkar alltid lite fancy så de är bra ifall man vill imponera. De är ganska lätta att göra och kräver inte alldeles för mycket förberedelser om man har alla nödvändiga ingredienser. Precis som alla andra grytor i världshistorien så smakar de sjukt mycket bättre när de värms upp till lunch dagen efter och det går att ägna ett helt liv till att försöka lära sig alla småtrix för att göra dem perfekta.

Aloo palak är inget undantag. Det är en krämig och matig gryta från norra indien. Den blev inte perfekt den här gången, lite problem med beska ifrån vitlöken och ingefäran, men mättade utan problem 10 hungriga magar och räckte gott och väl till lunch för 4 dagen därpå.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!