fbpx

Auberginerullader provencale

Med mozzarella och tomatsås

Receptet: Auberginerullader provencale

4 portioner

Ingredienser

Tomatsås

Burkar krossade tomater 2 st
Vitlöksklyftor 2 st
Gul lök 1 st
Chilifrukter 2 st
Torkad oregano, rosmarin och timjan efter smak Efter smak
Olivolja Efter smak
Lite färsk basilika Efter smak

Fyllning

Paket fast naturell tofu 250 g 1 st
Burk grillade soltorkade tomater ca 200g 1 st
Burk kärnfria kalamataoliver 150 g 1 st
Kruka basilika 1 st
Torkad oregano Efter smak
Salt och peppar Efter smak

Rullader

Stora auberginer 3 st
Mozzarella 250 g

Gör så här

Tomatsås

Fyllning

Rullader

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Trettondagsmiddag i Bagis
Det har varit en hel del middagar på senaste. I like. Igår var vi hembjudna till Sarahs syrra på någon form av knytmiddag. Efter någon timmes hårslitande funderingar över vad jag skulle bidra med kom jag tillslut fram till att jag åtminstone ville laga någonting som hade fyllning. Efter att ha förkastat Svamp Wellington, omelettcannelloni och vietnamesiska vårrullar så landade jag tillslut i denna hemmasnickrade variant av auberginerullader á la provencale. Jag serverade dem tillsammans med rosmarin och flingssaltsstekta småpotatisar som jag först kokat tills de var ca 90 % klara. Sjukt bra sätt att piffa upp vanlig tråkig kokpotatis. Plocka bara ut de minsta fasta potatisar du kan hitta i affären. Koka och stek sedan med skalen fortfarande på i ca 20 minuter på medelvärme på spisen. Krydda rikligt med torkad rosmarin, flingsalt och svartpeppar redan i början av stekningen så att smakerna riktigt tränger in i skalen. Sarahs syster bjöd på två fantastiskt goda pajer, en chèvre- och rödlökstarte och en limepaj till efterrätt. Chèvretarten ska jag ge mig på själv snart, så jag tänker att jag bjuder på det receptet då istället.
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!