Det har varit en hel del middagar på senaste. I like.
Igår var vi hembjudna till Sarahs syrra på någon form av knytmiddag. Efter någon timmes hårslitande funderingar över vad jag skulle bidra med kom jag tillslut fram till att jag åtminstone ville laga någonting som hade fyllning. Efter att ha förkastat Svamp Wellington, omelettcannelloni och vietnamesiska vårrullar så landade jag tillslut i denna hemmasnickrade variant av
auberginerullader á la provencale.
Jag serverade dem tillsammans med rosmarin och flingssaltsstekta småpotatisar som jag först kokat tills de var ca 90 % klara. Sjukt bra sätt att piffa upp vanlig tråkig kokpotatis. Plocka bara ut de minsta fasta potatisar du kan hitta i affären. Koka och stek sedan med skalen fortfarande på i ca 20 minuter på medelvärme på spisen. Krydda rikligt med torkad rosmarin, flingsalt och svartpeppar redan i början av stekningen så att smakerna riktigt tränger in i skalen.
Sarahs syster bjöd på två fantastiskt goda pajer, en chèvre- och rödlökstarte och en limepaj till efterrätt. Chèvretarten ska jag ge mig på själv snart, så jag tänker att jag bjuder på det receptet då istället.