fbpx

Bärtaburgare med mockamole

rostad majs, och salsa verde
” Saftiga vegoburgare gjorda på Bärtas veganska tempehbiffar, serverade med vegosmörstekt majs och grönärtsguacamole! ”
– Gustav

Receptet: Bärtaburgare med mockamole

4 portioner

Ingredienser

Grillad majs

Hel majskolv 1 st

Mockamole

Gröna ärtor 3 dl
Klyfta vitlök 1 st
Spiskummin 1 tsk
Kruka färsk koriander 0.5 st
Lime, juicen 0.5 st
Olivolja 0.5 msk
Salt och peppar efter smak Efter smak

Salsa verde

Kruka koriander 0.5 st
Silverlök 0.5 st
Färsk jalapeño eller 4-6 skivor inlagd jalapeños 1 st
Lime, juicen 0.5 st
Olivolja 0.5 dl
Salt efter smak Efter smak

Bärtaburgare

Paket Bärta Burgare, á 360 g 4 st 90 g burgare per paket, tinade 1 st
Paket hamburgerbröd Förslagsvis Korvbrödsbagarens Potato Buns 1 st
Kruka krispsallat 1 st
Silverlök 0.5 st
Färsk jalapeño Det funkar med inlagd också 1 st
Vegansk majonnäs 1 dl
BBQ sås Köp färdig eller gör egen, jag använde Sweet Baby Rays Sweet Hickory 2 msk

Gör så här

Grillad majs

Mockamole

Salsa verde

Bärtaburgare

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 21 2023
Bloggen: Bärtaburgare

Hej Vänner!

Här kommer nästa veckas veckomeny! Den är precis som förra veckans meny köpbar med knappen nedanför om du vill få hem rätterna till dörren, eller vill fixa en prisjämförd inköpslista!

Veckan som gick hade vi ingen ordinarie veckomeny utan jag satte ihop en temakasse med en hel grillbuffé för dem som vill ha en sådan inför sommaren. Denna vecka är veckomenyn tillbaks som vanligt och vi har en riktig höjdarkasse! Pasta pesto, kebabspett, tabbouleh, biffstroganoff och smarriga burgare med ärtguacamole. Det går verkligen att grilla ganska mkt i den här menyn också, men allt funkar också precis lika bra på spisen och i ugnen.

Köp kassen på knappen här!

Måndag – Pasta

med cashewnötter och näringsjäst

Vi börjar veckan med en riktigt god klassiker, pasta pesto! Jag gör min veganska pesto med cashewnötter och näringsjäst istället för med parmesan. Köp näringsjäst på happyvegan.se!

Tisdag – Världen runt!

Klimatsmart och näringspackat! Från boken Vego i Världsklass.

På tisdagen käkar vi en smarrig och matig grönkåls och matvetetabbouleh! Inte riktigt som originalet, men väldigt god och hälsosam. Till det stekte jag tempehkebab, men om du inte gillar tempeh kan du använda vilken sorts vegokött som helst med samma kryddning.

Onsdag – Lillördag

gjorda på formbar färs

Jag tycker att vi tar fram grillen på lovet! Det här är riktigt smarriga kebabspett som inte alls är så jobbiga att göra, trots många kryddor i receptet. Om du inte orkar grilla så funkar spetten fint att köra i ugn, eller så kan du steka järpar av dem istället och köra grönsakerna på en ugnsplåt.

Torsdag – Husman

En riktigt härlig husmansklassiker!

Fredag – Fredagsmys (street food)

rostad majs, och salsa verde

Vi avslutar veckan med ett par riktigt maffiga burgare! Du måste inte köra dubbla burgare om du inte vill men kombon av ärtguacamole och Bärtas saftiga tempehburgare är fantastisk! Hittar du inte Bärtas burgare så funkar vilka vegoburgare som helst.

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x