fbpx

BBQ Knäckepizza

Från event med Leksandsknäcke

Receptet: BBQ Knäckepizza

4 portioner

Ingredienser

BBQ Knäckepizza

Platta Leksandsknäcke 1 st
Tomatpuré 4 msk
Olivolja 1 msk
Klyfta vitlök 1 st
BBQsås 0.5 dl
Riven västerbottensost Eller valfri vegansk ost 1.5 dl
Champinjoner 3 st
Skivad rödlök 0.5 st
Röd paprika 0.3 st
Bitar jalapeno 8 st
Nachochips 8 st
En liten näve ruccola 1 st
Svartpeppar Efter smak
Flingsalt Efter smak

Gör så här

BBQ Knäckepizza

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegetarisk BBQ knäckepizza och lanseringsevent för färdig knäckepizza

IMG_0772
Hej!
I kväll var jag och ett gäng andra matbloggare inbjudna på lanseringsevent för Leksandsknäckes nya färdiga frysta knäckepizzor. Det var på tiden kan man ju tycka! En så sjukt bra idé som knäckepizza måste ju spridas vidare ut till folket, även till alla de som inte pallar att stå och sno ihop sin egen, som jag brukar göra.
Å andra sidan, kan man undra, varför sälja något så enkelt som knäckepizza i färdigformat? Är inte hela grejen med knäckepizza att det just är sjukt enkelt och snabbt att fixa? Jo, kanske det. Men vem är jag att döma? Om folk tycker att tio minuter för att röra ihop lite tomatpuré och vitlök, bre ut den och sen skiva över mozzarella och lite valfria ingredienser är för svårt, så är det väl det. Men men, jag ska inte vara dissig. Fett bra med ett godare och nyttigare alternativ bland färdigpizzorna! Den kommer finnas i tre smaker, varav en vegetarisk med fetaost och paprika, en med tacofärs och en med skinka.

IMG_0728
Varje färdigpizza består av en halv knäckepizza och kommer att kosta ca 32-34 kr
IMG_0729
Pizzakungen in action!

Men men. Det var egentligen inte nyheten om färdigknäckepizza som var det roligaste med kvällens event. Det var den efterföljande knäckepizzetävlingen som vi utmanades på efter produktpresentationen! Vi var ungefär femton bloggare på plats, och alla fick vi laga varsin knäckepizza som sedan bedömdes av Leksandsknäckes två ägare och deras in house pizzaexpert Josef Hakimi, nordisk mästare i pizzabakning 2008 och medgrundare av Swedish Pizza Association.

IMG_0742
Förstaplatspizzan, med pestomarinerade räkor och lite annat gott.
IMG_0768
Yay! Jag vann en mjukisdalahäst!

Och… Bam ba da bam! Jag och min Vego BBQ Knäckepizza kom på andraplats! Och då killen som van var både kock, sommelier och matskribent och bloggare. Känns helt okej 🙂
IMG_0710

Jag blev redigt star struck när jag fick träffa coola Zeina som driver den enorma matbloggen Zeinas Kitchen

IMG_0720
Matbloggare matbloggar mat till sina matbloggar.
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!