fbpx

Blomkålshjärna

till halloween!
” Braaains! En enkel och rolig version på bakad blomkål som passar perfekt till Halloween! Karva till rätt form och baka med en god marinad. ”
– Gustav

Receptet: Blomkålshjärna

4 portioner

Ingredienser

Blomkålshjärna

Stort blomkålshuvud 1 st
Vegansk grekisk yoghurt 2 dl
Salt 0.5 tsk
Vitlöksklyftor 2 st
Spiskummin, mald 2 msk
Gurkmeja 1 tsk
Rökt paprikapulver 2 msk
Citronjuice, färsk 1 msk
Japansk sojasås 2 msk
Olivolja 2 msk

Gör så här

Blomkålshjärna

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: PÅSKBUFFÉ 2025
Bloggen: Lyxig Påskmiddag - full meny!
Bloggen: Carnivore: mirakeldiet eller obeprövat experiment?
Bloggen: Påskmiddag med Stoneleigh och Jävligt Gott
Bloggen: SVENSK TÅNG: EN RÅVARA ATT RÄKNA MED
Bloggen: Krönika: den skenheliga jakten på rovdjur
Bloggen: JÄVLIGT GOTT-TEAMET TIPSAR
Bloggen: Krönika: Lodjuren dödas för att människan vill ha rådjursköttet för sig själva
Bloggen: Krönika: Skippa Thailändsk kokosmjölk!
Bloggen: KUL PÅ SPORTLOVET
Bloggen: SPORTLOV & UTEMAT
Bloggen: SPORTLOVSMAT
Bloggen: SKAPA EN TRATTORIA HEMMA
Bloggen: Nu skickar vi mellanmålet in i framtiden
Bloggen: Persisk matlagning med Maryam Madaresi
Bloggen: Veganska Pizzadagen 29 januari
Bloggen: Impossible Foods nära EU-godkännande
Bloggen: Köttätare och växtbaserade livsmedel: kan märkning göra skillnad?
Bloggen: Hållbar växtproteinutveckling: PAN Sweden driver forskning framåt
Bloggen: Har du testat Hooked Foods nya växtbaserade produkter?
Bloggen: Melt&Marble hållbara fetter: milstolpe mot kommersiell produktion
Bloggen: Lidls nya växtbaserade serie Vemondo Plant!
Bloggen: 🎃 Läskigt goda veganska rätter till Halloween 🎃
Bloggen: Sverige satsar på hållbara växtproteiner
Bloggen: Frankrike häver förbudet mot veganska "burgare" och "stekar"
Bloggen: Vegansk Smörgåstårta
Bloggen: Italienskt köttbolag byter helt till växtbaserat efter 136 år
Bloggen: Vegansk Viltskav
Bloggen: Så lagar du hemmagjorda fiskpinnar - utan fisk!
Bloggen: Följ med in i köket på ChouChou i ny serie!
Bloggen: Växtbaserad Köttfärssås - Den ultimata guiden!
Bloggen: Så gör du ägg och mjölkfria pannkakor!
Bloggen: Fredagstacos från grunden!
Bloggen: Allt du velat veta om Biff Stroganoff!
Bloggen: Växtbaserade köttbullar med gräddsås
Bloggen: Jävligt Gott lanserar matlagningskurser!
Bloggen: Så lyckas du med vegansk ost!
Bloggen: Sju jävligt goda pastarätter till!
Bloggen: Popuprestaurang på Waterfront Hotel!
Bloggen: Fem veganska våfflor till våffeldagen
Bloggen: Fem veganska bakverk till påsk
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Pernilla Widegren
Bloggen: Ny Kreatör på Jävligt Gott: Linn Svala
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Helga Ragnarsdottir
Bloggen: Ny kreatör på Jävligt Gott: Pontus Bodin
Bloggen: Julia Thielen - Ny kreatör på Jävligt Gott
Bloggen: Karolina Tegelaar - Ny kreatör på Jävligt Gott!
Bloggen: Fem jävligt goda TV-snacks
Bloggen: Jävligt gotts julbord - köpbar matkasse!
Bloggen: Sju billiga och jävligt goda vegorecept
Bloggen: Veganuari med Jävligt Gott
Bloggen: Veckomeny v 47 2023
Bloggen: Veckomeny v 46 2023
Bloggen: Fem grymma "ta med" recept för dig på språng!
Bloggen: Nu startar vi Proteinrevolutionen!
Bloggen: Veckomeny v 45 2023
Bloggen: Veckomeny v 44 2023
Bloggen: Fyra smarriga recept med Cashewmeetly
Bloggen: Fem jävligt goda recept för dig som vill sluta äta kyckling
Bloggen: Veckomeny v 43 2023
Bloggen: Veckomeny v 42 2023
Bloggen: Veckomeny v 41 2023
Bloggen: Veckomeny v 40 2023
Bloggen: Veckomeny v 39 2023
Bloggen: Veckomeny v 38 2023
Bloggen: Veckomeny v 37 2023
Bloggen: Panelsamtal från Framtidens Mat - Live
Bloggen: Parar Juicy Marbles med Champagne!
Bloggen: Ny vegomässa på ChouChou - Framtidens mat!
Bloggen: Fem saker du (kanske) inte visste om veganskt vin!
Bloggen: Veckomeny v 27 2023
Bloggen: Veckomeny v 24 2023
Bloggen: Fyra svinnsmarta recept med Cashewmeetlyfärs!
Bloggen: Veckomeny v 22 2023
Bloggen: Veckomeny v 21 2023
Bloggen: Temakasse v 20 2023 - Grillkassen!
Bloggen: Veckomeny v 19 2023
Bloggen: Det Grönskar på ChouChou!
Bloggen: Veckomeny v 18 2023
Bloggen: Veckomeny v 17 2023
Bloggen: Handla billigt och klimatsmart med Matsmart!
Bloggen: Jävligt Gotts påskkasse - beställ hem!
Bloggen: Veckomeny v 13 2023
Bloggen: Boka Gustav som föreläsare!
Bloggen: Veckomeny v 12 2023
Bloggen: Veckomeny v 11 2023
Bloggen: En nollvision för ohållbar konsumtion - gör det lätt att göra rätt!
Bloggen: Veckomeny v 10 2023
Bloggen: Veckomeny v 8 2023
Bloggen: Jävligt Gott lanserar matkasse och köpbara recept!
Bloggen: Veckomeny v 7 2023
Bloggen: Veckomeny v 6 2023
Bloggen: Veckomeny v 5, 2023
Bloggen: Veckomeny v 4 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 3 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 2 2023 - Veganuari!
Bloggen: Veckomeny v 1 2023 - Veganuari!
Bloggen: Jävligt Gotts nyårskrönika 2022
Bloggen: Klassisk vegansk nyårsmeny

Påsken är för många förknippad med god mat. Förmodligen med ägg, lamm, och sill inblandat. För oss är påsken också förknippad med god mat. Men snällare varianter. För det kan vara precis lika gott med växtbaserat, som originalet – och visst smakar allt mycket bättre med ett gott samvete.

Här kommer några av våra växtbaserade favoriter från åren som gått. Kanske är det knytkalas på gång i helgen? Då har du en hel del att välja mellan här. Klassiker, och lite nya läckerheter. Hoppas du hittar något, och hoppas att du kan inspirera övriga sällskapet till att välja mer hållbar mat. Vi hejar på er!

Sparristartare

Här kommer en ljuvlig sparristartare. Den görs på färdig smördeg, och är därför en perfekt kompis om det ska bli buffé.


Tofu med majonnäs och tångcaviar, smaksatt med svart salt. En riktig höjdare på buffén. Det svarta saltet är lite trixigare att hitta, men sök på nätet så hittar du säkert i en butik någonstans i närheten. Det svarta saltet ger nämligen en smak av ägg. En sån grej va?

Svamp & nötstek – en helt otrolig rätt till storhelgen. Här har vi sannerligen en favorit i repris. Denna lagas hos oss varje år, och den är alltid lika populär.

Vad vore väl en storhelgsbuffé utan en potatissallad? Här i en riktigt fräsch tappning. En så kallad fransk variant. *Chefs kiss*

Behövs väl ingen närmare presentation av detta va? En fullpott på vart enda bjudbord. Vågar vi säga året om? En växtbaserad variant som är precis lika god som orginalet.

För att undvika eventuella konflikter vid bordet, så finns det självklart också sill! Härlig västkustsill. En variant som har övertygat både en och två konservativa sillfanatiker.

Då till efterrätten. Precis lika god som den är vacker. En växtbaserad cheesecake med passionsfrukt. Här går det bra med vilken växtbaserad grädde som helst, som kan vispas. Njut!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

0
Kommentera gärna! :)x
()
x