fbpx

Blomkålshjärna

till halloween!
” Braaains! En enkel och rolig version på bakad blomkål som passar perfekt till Halloween! Karva till rätt form och baka med en god marinad. ”
– Gustav

Receptet: Blomkålshjärna

4 portioner

Ingredienser

Blomkålshjärna

Stort blomkålshuvud 1 st
Vegonade Roasted Paprika, påse 90 g 1 st
Vegansk grekisk yoghurt 2 dl
Salt 0.5 tsk

Gör så här

Blomkålshjärna

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Halloweenmat - Hjärna på blomkål

I samarbete med Vegonade

Hej!

Jag älskar Halloween! No shame. Jag älskar att klä ut mig, att barnen klär ut sig, att frossa i kitchigt spökpynt och att gå och trick och treata med kidsen, själv utspökad till tänderna. ”Man måste ju gå all in för kidsen” brukar jag säga när folk öppnar dörrarna lite milt förvånade och tittar mer på mig än på barnen. Men ärligt talat, jag gör det 100 % för mig själv.

Min ena svåger bor och jobbar halva året i Los Angeles så ibland spenderar vi höstloven där hos dem, och det är ju onekligen någonting helt annat att fira Halloween där borta! Trädgårdarna dignar av fejkspindelnät, life size skelett häckar i var och var annan trädgård och hela landet går in i en kollektiv godisfrenzy för ett par dagar.

Riktigt så kul har vi inte riktigt här ännu, men det betyder inte att vi inte kan försöka. Jag älskar dessa moderna högtider, inte för att de är ännu en anledning att sälja på oss skitprylar vi inte behöver, eller för att det är ännu en anledning till att äta en massa godis, utan för att det är ännu en anledning till att leka! Det är som dansen kring granen, fast lite mindre pinsamt och med piratlapp för ögat!

Så, självklart vill jag bidra allt jag kan med halloweenstämningen. Här är ett uppdaterat recept på min blomkålshjärna från några år tillbaks. Det här blir supergott, ser riktigt snyggt ut och är en garanterad hit på halloweenbordet. Om du sedan faktiskt också tänker käka den, så rekommenderar jag en god sås gjord på mer Vegonade utblandad i havregrädde och lätt uppkokad, och sedan serverad med typ avhuggna vegokorvsfingrar och köttbullspindlar.

Det som gör det lite extra asenkelt att lyckas med att få detta riktigt gott är det faktum att jag kryddat det hela med hjälp av en påse Vegonade Roasted Paprika! Det ger färg och smak utan någon ansträngning över huvud taget och är galet enkelt. Bara blanda ihop, kleta in och ungsbaka i ca 40-50 minuter. Vegonaderna är superbra för att krydda vegomat överlag då de både innehåller redigt med fett för att bära smakerna, umami för att skapa mustighet och schyssta och enkla kryddblandningar som gör det enkelt att göra maten god utan någon ansträngning alls!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!