4
portioner
Ingredienser
Broccolisoppa
Grönsaksbuljong | 1.5 l |
Matlagningsgrädde | 0.5 dl |
Buketter broccoli | 2 st |
Gul lök | 0.5 st |
Klyfta vitlök | 1 st |
Salt och vitpeppar | Efter smak |
Grönsaksbuljong | 1.5 l |
Matlagningsgrädde | 0.5 dl |
Buketter broccoli | 2 st |
Gul lök | 0.5 st |
Klyfta vitlök | 1 st |
Salt och vitpeppar | Efter smak |
Soppa är najs. Vi brukar käka det jämt och ständigt då det både är fullproppat med nyttigheter och Kirr gillar det. Vad mer kan man kräva?
Soppa är dock en av de där rätterna som jag aldrig orkar gräva fram några inspirerande recept på. Det känns ju liksom lite pointless ibland – hacka, koka, mixa, krydda. Inte så stor variation… Men det har sina fördelar. Plocka ut lite goda grönsaker och kryddor, koka dem mjuka och vips så har du käk! Släng in lite varma mackor, som idag eller kanske pankakor så har du middagen fixad på typ 20 min.
En sak jag lärt mig är att enkelt är bäst. Kör få ingredienser och låt grönsakernas smak få ta så stor plats som möjligt. Då blir det absolut godast. Vissa grönsaker kan man förbereda innan, typ rosta paprika eller torka tomater i ugn för att få smakerna att koncentreras.
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav