fbpx

Ceviche toast

Med limeiaoli och vegoburgare

Receptet: Ceviche toast

2 portioner

Ingredienser

Ceviche toast (2 stycken stora)

VegMe BBQ-Burgare 1 paket á 240 g 2 st
Limpa nybakt valnötsbröd 1 st
Olivolja Efter smak
Kruka krispsallad 1 st
Avokado 1 st
Några blad koriander för pynt Efter smak

Cevichesallad

Mogen mango 1 st
Stora mogna tomater 2 st
Salladslökar 2 st
Rödlök 1 st
Färsk röd chili 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Kruka färsk koriander 1 st
Limejuice Från 2 st limes 2 msk
Olivolja 2 msk
Salt Efter smak

Limeaioli

VegMe vegansk majo 2 dl
Limeskal Från 1 lime 1 st
Limejuice Från en ½ lime 0.5 st
Färska myntablad 10-15 st 12 st

Gör så här

Ceviche toast (2 stycken stora)

Cevichesallad

Limeaioli

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Ceviche Toast med VegMes BBQ-Burgare och limeaioli

*I samarbete med VegMe*

Hej!
Hoppas allt är fint med er! Just nu sitter jag nere i Skåne där vi kör sista rycket på semestern inför höstens höga tempo och stora äventyr. Planen är att ladda batterierna, hänga med min försummade familj, bada, springa och äta ofantligt mycket god mat. Jag har ett ganska stort behov av att plocka ihop mina tankar och alla trådar inför hösten och det är ganska svårt när jag bara springer omkring i vardagen och löser och bollar smågrejer här och var hela tiden. Det finns liksom ingen tid att stanna upp och titta på helheten. Så paradoxalt nog så innefattar min semester en hel del planerande och jobbtänk också, även om det är i ett helt annat tempo än vanligtvis.
Jag känner mig ganska trygg och säker på grunderna i vad vi håller på med, men det finns en massa detaljer och vägval när det kommer till vad och hur Jävligt Gott ska utvecklas som jag behöver fundera en massa på. Hur ska vi jobba vidare med bloggen så det blir mer av det goda och vi samtidigt får råd att ta alla viktiga steg som behöver tas? Hur ska vi jobba vidare med att få in mer #VegoiSkolan? Hur sprider vi vegoevangeliet till fler?
Vad tycker ni? Vad gör vi bra idag, vad kan utvecklas och vad borde vi sluta med?


En grej jag dock KOMMER fortsätta med är att laga och äta en massa god vegansk mat! Som till exempel den här sjukt goda mackan som jag slängde ihop här precis innan sommareni samarbete med VegMe! De ville att jag skulle göra någonting med deras nya BBQ-Burgare, och jag tänkte att jag för en gångs skull skulle ta det i en lite annan riktning än alla vanliga hamburgare som jag vanligtvis gör.
Den här mackan är P E R F E K T för en varm sommardag som vi haft fullt av den här sommaren när du inte pallar stå och laga så mycket avancerad mat och när du kanske vill ha en lite lättare middag. Den är inspirerad av västindien och centralamerika med en fruktig cevichesallad och en syrlig och örtig limeaioli. Det olivoljestekta valnötsbrödet och BBQ-Burgaren ger kropp och bett till mackan och allt som allt är det fan sommar på en tallrik som du aldrig sett den förr! Dessutom funkar den minst lika bra att steka på spisen som att grilla.
VegMe har verkligen fått till det med sina nya burgare! Där Seaweedburgaren är en nyskapande och ganska annorlunda upplevelse som ger dig något helt nytt att leka med så är den här BBQ-Burgaren en riktig best av klassiska mått! Den väger 120 gram och har en riktig grym konsistens – ett tips är att inte översteka så den fortfarande är ganska saftig, då e den som bäst – och har en väldigt behaglig BBQ-smak som ger en känsla av grillat även om du steker den i en stekpanna. Perfekt på en burgare, men som ni kan se även som biff i andra sammanhang 🙂 VegMes produkter hittar du bland färskvarorna och säljs idag på ICA, Coop, Hemköp, Willys och City Gross, Mat.se, Mathem.se och Coop.se. Om produkten har varit populär så det kan finnas risk för slutförsäljning. Men det går alltid att fråga i butiken så kan de beställa hem produkten till dig.
Jag har fått möjligheten att tävla ut VegMe-produkter i form av värdecheckar. Du tävlar genom att tagga en polare under inlägget med den här rätten på mitt instagramkonto (@javligtgott) och skriva din bästa anledning till att bjuda på VegMe i sommar.
Tävlingen pågår fram till 5/8 och vinnaren kontaktas på Instagram DM. Jag kommer göra en post på Instagram där jag utser vinnaren!
Värdet är 2000 kr och ev. vinstskatt betalas av vinnaren och vinsten är inte utbytbar i kontanter.

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!