fbpx

Champignions au vin

Mustig gryta med svamp och rödvin

Receptet: Champignions au vin

4 portioner

Ingredienser

Champignions au vin

Portobellosvamp 800 g
Champinjoner 150 g
Morötter 2.5 st
Schalottenlökar 10 st
Gul lök 1 st
Purjolök 1 st
Några kvistar rosmarin Efter smak
Några kvistar timjan Efter smak
Lagerblad 2 st
Några kvistar persilja Efter smak
Rödvin 75 cl
Svartpeppar och salt Efter smak
Vatten 1 dl
Mjöl 3 msk
Citron, skalet 0.2 st
Pressade vitlöksklyftor 2 st
En skvätt liquid smoke Valfritt Efter smak

Gör så här

Champignions au vin

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Champignions au vin

En av de grejer jag saknar mest som vegetarian är mustiga köttgrytor. Hemma i pappas kök kokade pepparrotskött, dillkött, soppor och grytor i timmar på spisen. Det är lite trist att det är svårt att hitta bra sätt att fånga upp alla de där fantastiska smakerna utan att de facto ha något kött som kan få koka med. Men skam den som ger sig. Jag ska fanemej hitta på något sätt att få till dem.

Det här är mitt första försök. Farsan lagade, vad jag då minns faktiskt aldrig just coq au vin, men jag har alltid tyckt att det låtit så gott så det fick bli mitt första försök. Jag har ersatt ungtuppen med ett gäng portobellosvampar, och bytt ut smöret mot rapsolja men har i övrigt följt receptet till fullo. Det blev mycket smak, så mycket kan jag säga! Inget mjäkkäk här inte;)
En bouqet garnit, eller också kallat ett kryddknyte.

En bouqet garnit, eller också kallat ett kryddknyte.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!