fbpx

Cheese ’n chips

friterad halloumi med remouladsås

Receptet: Cheese ’n chips

4 portioner

Ingredienser

Friterad halloumi

Paket á 200 g halloumi 3 st
Mjöl 4 dl
öl Testa dig fram till en tjockflytande smet, 2.5-3 dl 2.5 dl
Lime 4 st
Majsstärkelse 2 msk
Bakpulver 2 tsk
Salt och svartpeppar Efter smak

Sötpotatispommes

Sötpotatis 1 kg
Frityrolja 1 l
Salt och svartpeppar Efter smak

Remouladsås

Majonnäs 1 dl
Creme fraiche 1 dl
Bostongurka 3 msk
Hackad kapris 1 msk
Gulcurry 0.5 tsk
Limejuice 1 tsk
Salt och vitpeppar Efter smak
Nypa socker 1 st
Hackad färsk dill 0.3 dl

Mashed Peas

Gröna ärtor 150 g
Klyfta vitlök 1 st
Olivolja 2 msk
Grädde 2 msk
Salt och svartpeppar Efter smak

-

Gör så här

Friterad halloumi

Sötpotatispommes

Remouladsås

Mashed Peas

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Cheese 'n chips - Video!


Hej!
Förra veckan släpptes ju det nya vinet i Patchworkserien som jag samarbetat med under 2016. Vi vill visa att vin och vego verkligen kan passa jävligt bra ihop, och att det absolut att vara en livsnjutare på alla möjliga sätt och vis oavsett om man äter kött eller inte. Snarare borde man väl vara MER av en livsnjutare om man defacto inte äter döda grejer? 😉
När jag satte mig ner och började fundera på recept som vi kunde ta fram tillsammans för att lyfta fram smarrigt vegovin så var det här ett av de absolut svulligaste grejerna jag kunde komma på. Friterad halloumi! Och dessutom med tillhörande dubbelfriterade sötpotatispommes och hemmagjord remouladsås. Hur jäkla flottigt som helst, och sjukt jävla gott. Ni som följt mig ett tag kanske har koll på att min sambo inte är vegetarian, och allt som oftast inte är så värst förtjust i min mat (suck..) men just det här receptet fällde henne totalt. Och kan man klandra henne? 😀
Ni kan ju så klart veganisera receptet genom att byta ut halloumin mot motsvarande mängd fast tofu, vilket jag har gjort i ett tidigare recept, och öka mängden salt i frityrsmeten något. 🙂 Det går finfint att göra remouladsåsen på växtbaserade alternativ också.
cheese

img_1047

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!