fbpx

Chêvre chaud

med citronspetsad rotsaks- och spenatsallad

Receptet: Chêvre chaud

4 portioner

Ingredienser

Chêvre chaud

Chêvre 300 g
Honung 1 msk
Tjocka skivor vitt surdegsbröd 2 st
Salt och peppar Efter smak

Rotsaks- och spenatsallad

Medelstora rödbetor 4 st
Medelstora palsternackor 3 st
Färsk spenat 100 g
Citron 1 st
Olivolja Efter smak
Sesamfrön eller 50 g valnötter 1 msk
Honung 2 msk
Balsamvinäger 0.5 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Chêvre chaud

Rotsaks- och spenatsallad

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Chêvre chaud med citronspetsad rotsaks- och spenatsallad

IMG_4620 (1024x768)
Det här receptet hittade jag bortglömt bland mina bilder från en period i våras då jag inte var riktigt lika aktiv med bloggandet. Varför jag inte skrivit om det tidigare vette katten, men det ger mig ju möjligheten att dela med mig av det nu istället!
Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. Dels för att det är en fantastiskt god rätt som jag är säkert på att de flesta har en egen relation till, men också för att det är en av de där fem rätterna som vegetarianer nästan alltid får käka ute på restaurang i brist på andra alternativ. Det finns absolut en överhängande risk att en hel del av er därute har förätit er på det här alltså.
Men, det betyder inte att det inte är värt att försöka göra en så god egen variant som möjligt. Här gjorde jag en version med en supernedstrippad version av chêvre chaud men med lite mer krut på en god sidosallad. Jag utgick ifrån smaker som jag vet passar bra med chêvre och försökte få in så många som möjligt. Jag använde sesamfrön i brist på andra frön eller nötter hemma, helst skulle jag nog ha lite grovhackade valnötter. Men det blev en väldigt god och intressant mix tillsammans med rotsakerna, så jag rekommenderar det absolut!
IMG_4613 (1024x768)

IMG_4615 (1024x768)

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!