fbpx

Chili sin carne

Klassiker med spiskummin och bönor

Receptet: Chili sin carne

4 portioner

Ingredienser

Chili sin carne

Gul lök 1 st
Bladpersilja Efter smak
Klyftor vitlök 3 st
Röd chili 2 st
Tomatpuré 3 msk
Torkad oregano 1 tsk
Torkad timjan 1 tsk
Cayennepeppar 1 tsk
Spiskummin 1 msk
Mörk soja 1 msk
Sojafärs 300 g
Liquid smoke 1 krm
Rödvin 4 dl
Burk á 400 gram krossade tomater 1 st
Burk borlottibönor á 400g 1 st
Burk stora vita bönor á 400g 1 st
Salt och vitpeppar Efter smak

Gör så här

Chili sin carne

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Chili sin carne

Jag har skrivit om det förut och nu blev det av till att laga sin egen. Blev riktigt fint, men det kan göras bättre. Chili är en av de är rätterna som står sig för att lagas om och om igen för att försöka fixa det perfekta receptet. Och när jag väl har det så ska jag posta det till SJ.

Större delen av kvällens inspiration tog jag ifrån Marcus Aujalays mästerkockschili, men jag ändrade lite smått i det efter vad jag hade hemma och för att lilltjejen skulle kunna käka den. Det blev alltså ganska lite chili i min chili…:/

2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!