Chorizo- och potatissallad

med fetaost och tomat

Receptet: Chorizo- och potatissallad

4 portioner

Ingredienser

Chorizo- och potatissallad

Vegansk chorizo 500 g
Färskpotatis 800 g
Körsbärstomater 300 g
Fetaost, gärna vegansk 300 g
Kruka färsk koriander 1 st
Kruka färsk persilja 1 st
Klyftor vitlök 3 st
Hela röda chili, 1-2 st 1 st
Olivolja 4 msk
Torkad oregano 1 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Chorizo- och potatissallad

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Chorizo- och potatissallad

I helgen hade vi höstens stora kräftskiva. Min flickväns föräldrar har ett nedgånget, men sjukt charmigt gammalt statarhus som de hyr ute i Roslagen och som en gång i tiden agerade sommarkollektiv åt dem och fyra familjer till. Ett gäng studenter som alla bildade familj relativt tidigt och som ville ha någonstans att fly undan vardagen inne i storstaden. Nu är det bara Sarahs föräldrar som är kvar där mer eller mindre regelbundet, men en gång per år så träffas de allesammans, inklusive familjer och knytkalasar för fulla muggar.

Mitt bidrag till den vegetariska sektionen var den här chorizo- och potatissalladen som jag improviserade fram dagen innan. Istället för kräftor kokade jag mig en kronärtskocka, men det var inte så fancy att det förtjänade ett eget inlägg. Till salladen åt jag tonvis med olika pajer, grönsallader och hoummus, men den fungerar utan problem som en fullvärdig rätt i sig. Utelämna eller byt ut fetaosten (som verkligen inte är nödvändig för att det ska smaka supergott) om du vill ha den vegansk.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!