Bloggen: Citronkladdkaka med ölkräm - trerättersmeny med Brutal Brewing, efterrätten
Hej!
Idag är det långfredagen och egentligen ingen dag man borde jobba alls, men jag får nog helt enkelt ta en för teamet idag. I morgon är det påskafton och jag och familjen är nere med min sambos storfamilj nere i vårt sommarhus på Skånes nordvästkust. Vädret är fint, men jag har hört att det tydligen är snöstorm i resten av landet, så i morgon lär vi väl få gräva fram påskäggen ur snömodden…
Om ni är sugna på någonting smarrig till påskfikat i morgon så har jag dock den perfekta efterrätten till er här! Jag är verkligen inte en efterrättsperson, så det finns särdeles få sådana recept här på bloggen, men detta blev jag faktiskt riktigt nöjd med. Grunden i recepten är fantastiska Karolina Tegelaars kladdkaka med kikärtsspad. Under pseudonymen Swedish Vegan (på tal om bra nicknames!) har hon frälst vegosverige med fantastiskt bra bakverk i flera år, så om ni ännu inte gjort hennes bekantskap borde ni omgående surfa in på Kakboken Utan Ägg och Mjölk som är hennes hemvist i etern.
I det här receptet har jag dock bytt ut kakaon mot citronzest, och serverar kladdkakan med en pikant kräm smaksatt med reducerad öl, socker och citronsaft. En vuxen efterrätt om jag någonsin sett en, och fantastiskt smarrigt!
Kakan serverades som efterrätt till min trerättersmiddag under det event som jag kockade på för Brutal Brewing där de släppte sin nya öl Raw Law Raspberry Weissbock, en weissbier smaksatt med färska hallon. Ni kan hitta förrätten – en svampbruschetta med surkål – och mer om själva eventet här, och receptet på huvudrätten – ungerska grillspett med fänkålsstuvning – här.
Servera kakan med apelsinkompott och ölkräm, samt lite citronmeliss.
Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!