fbpx

Creamy Coconut Poké Bowl

med vegansk lax och mango
” En krämig och god version av pokébowl inspirerad av hawaii! Kokosmjölk, vegansk lax mango och avocado i en jävligt god kombo! ”
– Gustav

Receptet: Creamy Coconut Poké Bowl

4 portioner

Ingredienser

Toppings per bowl

Kokt sushiris Se instruktioner på paketet 2 dl
Kokossås Se instruktioner nedan 1 dl
Vegansk lax Från Vegan Zeastar 1 dl
Vegansk mangochutney Färdigköpt 2 msk
Skivade färska rädisor 2 msk
Färsk tärnad mango 2 msk
Färsk tärnad avocado 2 msk
Strimlad färsk spenat 2 msk
Sjögrässallad Torkad och blötlagd 2 msk
Strimlad salladslök 2 msk
Picklad rödlök (se recept nedan 1 msk

Kokossås

Kokosmjölk, 400 g burk 2 st
Socker 1 msk
Japansk sojasås 1 msk
Sesamolja 0.5 tsk
Lime, skal och zest 0.5 st
Skivade vitlöksklyftor 2 st
Färsk riven ingefära 2 msk
Salt Efter smak

Gör så här

Toppings per bowl

Kokossås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Creamy Coconut Poké Bowl

Ny månadsbowl på och i samarbete med Oh Poké!

Hej!

Jag hoppas allt är fint med er! Som ni kanske har koll på så har jag ett samarbete med Pokébowl restaurangkedjan Oh Poké där jag tar fram veganska bowls till deras meny 🙂 I morgon släpps min tredje bowl!

Jag kallar den Creamy Coconut Poké Bowl och det är lite annorlunda take på poké bowl med en supergod limedoftande kokossås, mangochutney, mango, sjögrässallad och en massa annat gott, allting toppat med srirachasås!

Faktum är att alla bowls på Oh Poké går att få veganska med Vegan Zeastars fantastiska veganska lax! Ni kan läsa lite mer om den här om ni är nyfikna 🙂

Ni hittar Oh Poké på ganska många ställen runt om i Stockholm nu faktiskt! De har hela 10 restauranger i bland annat Hammarby Sjöstad, Lindhagen, Kista Galleria och Liljeholmen 🙂 Här hittar ni alla adresser!

Om du inte har möjlighet att ta dig förbi en av deras restauranger och köpa bowlen färdig så kan du ju faktiskt använda mitt recept här nedan och göra den själv. Poké bowls är faktiskt ett sjukt roligt sätt att äta på! Vi brukar koka sushiris och sedan duka upp olika tillbehör i små skålar så folk får toppa med vad de vill, lite som sushitacos typ 😛 Asgott!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!