fbpx

Enchiladas med bönchili

med ost och tacosås

Receptet: Enchiladas med bönchili

4 portioner

Ingredienser

Bönchili

Gula lökar 2 st
Klyftor vitlök 2 st
Torkad chipotlechili 1 st
Burkar krossade tomater 2 st
Rödvin 2 dl
Torkad rosmarin 1 tsk
Torkad oregano 1 msk
Spiskummin 1 tsk
Torkad timjan 1 tsk
Stora morötter 3 st
Burkar blandade bönor Jag använde borlotti, svarta bönor och stora vita bönor 3 st
Vatten 2 dl
Socker 1 msk
Kinesisk soja 1 msk
Hackad koriander 1 dl
Hackad persilja 1 dl
Lime, juicen 0.5 st
Salt och peppar Efter smak

Montering

Stora tortillabröd 6 st
Riven ost, gärna vegansk 2 dl
Burk tacosås 1 st

Gör så här

Bönchili

Montering

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Enchiladas med bönchili

Jo, man kan nog ganska lugnt säga att jag är inne i en chiliperiod just nu. Jag går omkring och fantiserar om nästa tilllfälle till att använda mina chipotlechilis och börjar verkligen tycka att det är ett allvarligt problem att min flickvän inte gillar stark mat. Känns som att det börjar ta lite osunda proportioner…

Jag var på Bröderna Ohlssons här i veckan och käkade deras vegetariska bönchili som inspirerade mig till den här rätten. När sedan min lika chilitokiga brorsa skulle komma över på middag så var det ju givet vad som skulle stå på menyn. Att servera chilin som enchiladas var mest för att variera det hela en aning. Kan ju inte bli FÖR enkelspårig. Gav chilin en koriander och limetouch också, vilket blev najs.
Om ni vill ha fler recept och tips på chili så finns det ett tidigare recept här. Och just for the record – vi snackar INTE chili sin carne här. Det är något helt annat. Jag har också gjort en liknande enchiladasvariant förut fast med tacofärs. Receptet kan lätt göras vegansk genom att utesluta osten eller byta ut den mot vegansk ost.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!