fbpx

Enkel Southern Fried Chicken Burger

med färdigköpt vegoschnitzel
” Så här enkelt kan du göra vegansk souther fried chicken burgare med hjälp av Peas of Heavens veganska no chick burgers! Toppas med vegansk fet ”
– Gustav

Receptet: Enkel Southern Fried Chicken Burger

4 portioner

Ingredienser

Burgarna

Peas of heaven Chic Burger, paket á 2 st 2 st
Cayennepeppar 2 tsk
Torkad oregano 1.5 msk
Vitlökspulver 1 msk
Lökpulver 1 msk
Rökt paprikapulver 1.5 msk
Hamburgerbröd 4 st
Salt och peppar Efter smak
Rapsolja till stekning Efter smak
Krispsallad, kruka 1 st
Saltgurka, skivad 16 st

Greek Style kräm

Peas of heaven Greek Style Cheeze 1 st
Vegansk majonnäs 3 dl
Färsk citronjuice 2 tsk

Coleslaw

Vitkål 150 g
Rödkål 150 g
Liten rödlök 1 st
Vitlök, klyfta 1 st
Citron, juicen 0.5 st
Dijonsenap 1 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Burgarna

Greek Style kräm

Coleslaw

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk Enkel Southern Fried Chick Burger

I samarbete med Peas of Heaven

Hej!

Jag hoppas allt är bra med er! Med mig är det finemang! Just nu har jag väldigt mycket roliga och stora grejer på gång, och jag har nog aldrig haft så mycket jobb som jag har just nu. Det känns lite bisarrt med tanke på Corona och på hur hårt det har slagit mot många bekanta och vänner jag har som jobbar inom restaurang, inom nöjesbranschen eller med event. I de branscherna har ju tyvärr det mesta ställts på ända just nu, framförallt med den andra vågen av Corona här under hösten.

För mig så har det dock varit nästan tvärt om! Att restaurangerna stänger innebär att folk äter hemma istället, vilket innebär att vegetariska matprodukter säljer som aldrig förr! Det å sin sida är ju väldigt positivt, och jag tänker ta varenda sekund jag kan av det tillfälle jag får just nu för att laga ännu mer jävligt god vegomat till folk och försöka sprida lite matglädje i allt detta depp.

PS – Här har ni en video av hur jag gjorde burgaren! – DS

Som denna enkla southern fried chicburgare jag gjort på Peas of heavens nya färdiga Chic Burger och deras Cheeze Greek Style som verkligen (hrm…. tror ni EU läser detta?… verkligen INTE i så fall) påminner en massa om fetaost, alltså på riktigt, bästa jag har testat!

Peas of Heavens nya Chic Burger är en riktigt schysst ”kyckling”-stil burgare, som en rund version av deras schnitzel, med knaprig panering och rejält tuggmotstånd. Det jag gjorde var att jag kryddade upp den rejält, med liknande kryddor som man använder när man panerar en southern fried chicken, och sen semifriterade dem i kryddorna. Det gav en riktigt schysst kick till biffarna! De toppas sedan med en god och enkel kräm gjord på greek style cheesen, en vitlökscoleslaw och pickles. Enkelt och jävligt gott!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!