fbpx

Färska vietnamesiska vårrullar

med Nouc mam-sås

Receptet: Färska vietnamesiska vårrullar

4 portioner

Ingredienser

Vårrullar

Paket rispapper 1 st
Paket tunna risnudlar, vermicelli 1 st
Stor morot, finriven 1 st
Kruka krispsallat 1 st
Kruka färsk koriander 1 st
Kruka färsk mynta 1 st
Fast tofu 100 g
Salladslök, finhackad 1 st
Ev. andra milda grönsaker som till exempel paprika eller svamp Efter smak

Nouc Mamsås

Risvinäger 2 msk
Japansk sojasås 2 msk
Sesamolja 2 tsk
Sirap 1 msk
Vatten 1 dl
Klyfta vitlök, hackad 1 st
Fint tärnad röd chili 0.5 msk
Fint tärnad ingefära 0.5 msk
Några kvistar koriander Efter smak

Gör så här

Vårrullar

Nouc Mamsås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Färska vietnamesiska vårrullar med Nouc mam sås

Jag har försökt mig på att göra egna vietnamesiska vårrullar en gång tidigare och då blev det en riktig hit. Jag inser nu efter att ha lagat de ännu en gång att jag nog underskattade tiden man faktiskt måste lägga ner på att göra dem så att det ska bli riktigt fina. Vårrullarna äts ”råa” så det är ingen tillagning inblandad annat än själva rullningen, dock ska man se till att ta sig lite tid till att få till fyllningen jämt och se till att rispappret inte går sönder. Det misslyckades jag ganska fatalt med den här gången vilket resulterade i att rullarna blev lite väl stora och fyllningen lite feldisponerad. Men men, man lär så länge man lever.
Så här ser receptet ut iaf, det var det inget fel på. Men som sagt, ge dig själv gott om tid de första typ tio gångerna du försöker dig på det hela så ska det säkert blir bra. Vem vet, du kanske är en naturbegåvning på vårrullerullande?

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!