4
portioner
Ingredienser
Fattigmanspesto
Stort knippe persilja, ca 200 g | 1 st |
Pumpakärnor | 1.5 dl |
Krukor basilika | 2 st |
Olivolja | 1 dl |
Näringsjäst | 2 msk |
Vitlöksklyftor | 3 st |
Salt och svartpeppar | Efter smak |
Stort knippe persilja, ca 200 g | 1 st |
Pumpakärnor | 1.5 dl |
Krukor basilika | 2 st |
Olivolja | 1 dl |
Näringsjäst | 2 msk |
Vitlöksklyftor | 3 st |
Salt och svartpeppar | Efter smak |
Pesto är ruggigt gott. Det tror jag att fler än jag håller med om. Olyckligtvis så är det dock ganska dyrt om man ska köra fullt ut på originalingredienserna. Pinjenötter, parmesan och en herrans massa basilika blir en del dubloner om man ska laga tillräckligt mycket för att kunna spara ett tag.
Här drygade jag ut min sats med persilja och använde rostade pumpakärnor istället för pinjenötter. Det blev väldigt gott och gav en snäppet annorlunda touch, men inget som på något sätt störde. Det är lätt att variera med andra sorters nötter eller örter, men det här blev ändå så nära orginalet att jag tycker att den är värd att uppmärksamma. Just as good, but thrice as much. Hur kan man klaga på det?
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?