fbpx

Fejkzillaburgare

med Burgerdudes och Bastard Burgers
” En av Jävligt Gotts månadsburgare på Bastard Burgers, i samarbete med Burgerdudes! Fejkonsylt, ostkräm, jalapenjos och potatischips! ”
– Gustav

Receptet: Fejkzillaburgare

4 portioner

Ingredienser

Toppings per burgare, uppifrån och ner

Fejkonsylt 2 msk
Lättkrossade potatischips 1 msk
Ostkräm 2 msk
Skivor inlagda jalapeños 4 st
Stekt beyondburgare 1 st
Vegansk majonnäs 1.5 msk

Fejkonsylt

Alspånsrökt Bärta eller rökt tofu 230 g
Kikkomansoja 3 msk
Liquid smoke 0.5 tsk
Rapsolja 0.5 dl
Gula lökar 2 st
öl 1.5 dl
Vitlöksklyfta 1 st
Råsocker 1 dl
Balsamico 2.5 msk
Svartpeppar Efter smak

Vegansk ostsås

Violife cheddar 200 g
Oatly imat fraiche 100 g
Färsk citronjuice 1 tsk
Rikligt med salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Fejkonsylt

Vegansk ostsås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Fejkzilla

Hej!

Nu har Fejkzilla, november månads veganska hamburgare på Bastard Burgers varit ute i butik i två veckor och jag kände att det utan tvekan var dags att bjucka på receptet!

Burgaren den här månaden är ett samarbete inte bara mellan mig och Bastard Burgers utan också med grymma Burgerdudes! Burgerdudes är för er som inte känner till dem Sveriges mesta och bästa hamburgerblogg och de driver faktiskt – tro det eller ej – VÄRLDENS STÖRSTA HAMBURGERRECENSIONSSITE! Världens största alltså! Det är inte illa pinkat! De reser världen runt och recenserar hamburgare från jordens alla hörn och släppte faktiskt precis här i veckan en sammanställning över sina 50 favoritburgare ifrån hela världen. Bastard Burgers kvalar in med en otroligt hedervärd 14:e plats som andra svenska burgarhak på listan. Bara Flippin Burgers kommer högre på plats 9:e. Men det är alltså 14:e bästa i hela världen! Inte illa pinkat!

Sjukt snygg illustration till samarbetet gjord av grymt talangfulle Marc UÅ

Burgerdudes och Bastard Burgers har samarbetat tidigare år och gjort månadsburgare tidigare. Det är en av dem som återkommer nu, och som jag då även har tagit mig för att veganisera. Den heter Pigzilla i sitt köttutförande och jag skulle vilja hävda att den verkligen är nära på essensen av en perfekt hamburgare. Och det borde den väl vara om du nu ber Burgerdudes att välja ut en enda burgare de vill sätta på en hamburgermeny kan man tycka?

Pigzilla heter i sin veganska form Fejkzilla (för att den har fejkon istället för bacon, så klart) och innehåller vegansk majonnäs, violife cheddar, potatischips, jalapenjos och så klart den fejkonsylt som gett den dess namn. Fejkonsylten är riktigt cool, mustig, söt, rökig och flottig. Precis som saker som passar på burgare borde vara! Sötman kan låta lite wierd, men funkar superbra tillsammans med fettet från osten och majjon samt hettan från jalapenjon. Receptet finns här nedanför.

Den ser inte så dålig ut ute på restaurang heller om jag får säga så själv!

Inför burgaren så gjorde jag och Burgerdudes tre stycken videos tillsammans där vi djupdykte ner i några av de viktigaste elementen på en burgare och jag visade hur man kan veganisera dem. De tre avsnitten där vi tittar på majonnäsen, baconet och osten kan ni hitta här nedanför. Jag hoppas att ni gillar dem!

Hamburgarskola del 1, Majonnäsen

Hamburgarskola del 2, Bacon

Hamburgarskola del 3, Osten

Recept, Fejkzilla, 4 burgare

På restaurangerna serveras burgaren enbart med en smält skiva vegansk cheddarost, men jag rekommenderar att du använder tekniken som jag visar i videon ovan och gör en ostkräm som får smälta på burgaren. Då får du en burgare som ser lika svullig ut som på mina bilder här ovan!

Om du vill göra burgaren precis som på restaurang så använder du då också Korvbrödbagarens nya Potato Buns som är väldigt lika de bröd vi använder, violifes cheddarost samt Hellmans veganska majonnäs som smakar mest likt den vi använder. Eller gör din egen majjo!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!